Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir zamanlar zina, aşk, çıplaklık

Tevfik Yener'le hafta sonu

"Onassis'in Skorpios Adası'nı Türk firması almak istiyor"muş. Sahibi, Onassis'in torunu Athina. Yunan basını, "Türk'e satmaz" dese de satar. Çünkü kız Yunanlıdan nefret ediyor. Babası Thierry de Onassis'in kızı Christina ile parası için evlenmişti. Sevgilisini de bırakmadı. Athina'nin doğduğu 1985 yılında metresinden de bir kızı oldu. Karısı ölünce de metresiyle evlendi.
Onassis, oğlu Alex ve kızı Christina'nın (Athina'nın annesi) mezarları Skorpios Adasında. Athina adaya sadece bir kere uğramış. Israr edilirse satar ve Türkler de alırsa harika olur.
Şimdi gidelim 1959 yılına.
Büyükada yakınına demirleyen muhteşem yatı gözleyen görevli "olayı" üstlerine bildirdi.
"Gemide anadan üryan dolaşan kadın var!"
İstanbul Valisi çok kızdı, ancak gemidekilere ilişilmemesi emredilmişti.
Kimdi gemidekiler? Çıplak kadın: Esmer, iri gözlü. Dünya güzeli değil, dünyanın en güzel sesli kadını. Rum. Adı Maria Callas. Soprano.
Bir erkek: Çirkin. Dünyanın en zenginlerinden ve yatın sahibi. Adı, Aristotle Onassis. Doğum yeri İzmir. Rum.
Bir başka erkek: İngiliz, hayli yaşlı. Adı Winston Churchill, eski İngiltere Başbakanı. Çanakkale Savaşında yendiğimiz Türk düşmanı, Türk hayranı "Çörçil".
Onassis ile Callas, göz önünde öpüşüyorlar ama Callas'ın kocası ile Onassis'in karısı Tina oynaşarak rövanşı alıyorlar.
O sırada İsmet İnönü, 1959'un ilk "çivileme" atlayışını yapıyor. Fışşşkıran sular! Foto muhabirleri mutlu.
Paşanın yüzdüğü Bostancı'dan Onassis'in görgüsüzlük anıtı yatı görülüyordu ve yatta İsmet Paşa'nın savaştaki ve barıştaki büyük rakibi Çörçil güneşleniyordu.
İngiltere'nin efsane Başbakanı pürosunu huzurla tüttürüyor, İnönü çivileme denize atlıyordu. Bir zamanlar Churchill'in İngiltere'ye katmak istediği, 5 yıl işgal ettiği sularda...
Çörçil , "Çanakkale'de yüzbinlerin katline sebep oldum" diyor da vicdanı (!) sızlıyor muydu? Hiç sanmam.
Sonra: Maria Callas ile Onassis'in aşkı dünya skandalı oldu. Eşlerinden boşandılar. Evlenmediler. Sonra da koptular. Callas öldü.
Onassis, Başkan Kennedy'nin karısı Jackie'ye 3 milyon, üç çocuğuna birer milyon dolar verince evlendiler. Rumlar, "Bizimki Amerika başkanının karısını hı-hı-hııı" derken Jackie de öldü, Onassis de...
Servetini Türk tütününden yapan Onassis, Türkiye aleyhine girişimlere milyonlarıyla arka çıktı. Mezarının bulunduğu adayı Türklerin almasını dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA