Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ağlamak güzeldir..

"Beni ağlattınız" diyen iki e- mail dosyamda duruyor.. "Durmasın" istedim. Paylaşalım.. Çünkü bu devirde böyle mektuplar okumak da beni ağlatıyor..

***

Huriser Mimaroğlu göndermiş..
"Git Fazıl git" yazınızı ağlayarak okudum...
60 yaşındayım 31 yıldır İsveç'te yaşıyorum. Türkiye benim için artık "Dönemeyenlerin ülkesi" oldu.. Hep hayal ederdim "Bir gün döneceğim, o güzelim İstanbulum'da doğduğum Salacak sahilinde yaşlanacağım" diye ama dönemiyorum.. Bir kız çocuğum oldu, şimdi 27 yaşında ve asperger sendromu var (Otizmin bir türü). Onun için dönemiyorum..
Çocuğum ilgisinin olduğu konularda müthiş.. Ama sosyal ortamda farklı ve o bu farkındalıkla Türkiye'de yaşayamaz. Fiziksel görüntüsünde hiçbir şey yok.. Ne var ki, ona, Türkiye'de devlet sahip çıkmaz. Burada vasisi var, psikologu var, küratörü var, psikiatristi var. Asperger derneğinden destek kurslar alıyor. 37 metrekare bir dairede oturuyor. Sağlık Sosyal Yardım kasasından ona her ay 10 bin kron ödeniyor. İşte biz bu sebeplerden dönemeyenlerin ülkesine dönemiyoruz.
Eşim 66 yaşında. Gecen sene THY Stockholm'den emekli oldu. Ben emekli hemşireyim.. Kimseye muhtaç değiliz. Kızımızı İsveç'te bile enternasyonal okullarda okuttuk, iyi bir geleceği olsun diye.. Ama, kul kurar kader gülermiş.. Okul yıllarından sonra asperger sendromu ile tanıştık ve her şey tepetaklak oldu..
Onun için Fazıl'ın dudağındaki doğuş görüntüsü ile alay edenler bizden sonra bizim kızımızın zorluklarıyla ilgilenirler mi sizce?. O bizden sonra burda daha güvende olacak.. Özür dilerim hem yazıyor hem ağlıyorum...
***

Gönül Oran/ Kanada'dan gelen mail!..
Beni gene ağlattınız, Hıncal Bey; ama bu Ata'ya şükran yani ruhuna teşekkür ağıtı! Onun eserleri sayesinde bugünkü ben olduğumun bilincinde bir Türk kadınıyım ve her gün ona rahmet okumak ve Tanrı'ya öyle bir insanı benim yurduma nasip ettiği için şükrediyorum. Bilmem daha önce yazdım mı size. Anneannem Osmanlı zamanında din hocasıymış ve hayatının son 20 yılını bizimle geçirdi.. Ben onun "Hazreti Muhammed İslam dini için, Mustafa Kemal de Türk milletini kurtarmak için Allah tarafından özel olarak yaratıldı" sözleriyle büyüdüm.
Nice 19 Mayıslara!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA