Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bravo Hikmet!..

Ben 1957'de gazeteciliğe başladığımda Hikmet Kandeydi de koşuyordu.. Cahitler, Ekremler, Osmanlar'ın devrinde mesafe koşucusunun esamisi okunur mu?. Ama Hikmet olimpik ruhluydu.. İyi yarışmak için yarışırdı.. Ve hasta, sakat, iki eli kanda olsa, Atatürk Koşusu'na mutlak girerdi.. (Ne oldu o koşu?. Hâlâ koşuluyor mu?. Yoksa Atatürk Bulvarı gibi, Atatürk Koşusu'nu da mı yok ettiler, başkentten..)
Sene 2012.. Ben hâlâ gazetecilik yapıyorum.. Ve Hikmet hâlâ koşuyor iyi mi?. Helal olsun Milliyet'e.. Namık Ağabey günlerine dönüyor.. Hikmet'i manşete çıkarmışlar.. Niye?.
Hikmet Kandeydi, Almanya'da, 18. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 80 yaş gurubunda 2006 yılında Polonya'da kırdığı 2 metrelik Türkiye rekorunu 20 santim geliştirerek 2.20 atlamış sırıkla ve altın madalya almış..
80 yaşında, hâlâ sırıkla atlıyor, düşünebiliyor musunuz?.. Yaşıtları bastonla zor yürürken, o sırıkla atlıyor bir de..
..Ve de bu Hikmet'in veteran olarak aldığı 99'uncu uluslararası madalya..
"100'üncüsünü de alacağım" diyor Hikmet.. Ve de yüzüncü madalya için günde 4 saat çalışıyor..
Sevgili Ünal Ersözlü.. Egeli Sabah'ı yöneten sevgili dostum.. Hikmet'le bir röportaj yaptırıp bana gönder.. Köşemde kullanacağım!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA