Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Medyaya devam bari..

Dün kocaman bir reklam yerleşince sayfaya, benim yazıların çoğu girmemiş.. Onları koymak gerek.. Yeni konuları da yazmak gerek.. O zaman da bana en az iki sayfa gerek.. Olmaz tabii.. Öyleyse, konulara dokunup geçmeli.. Ama baktım, benden evvel dokunmuşlar bile.. O zaman, destek.. Altını çizelim..

***

Mehmet Barlas "Liderlerin grup konuşmalarına kanmayın" diyor.. İyi de diyor aslında.. "Kara Salılar" başladı. O gün televizyon açmaktan nefret ediyorum. Sabah canlı yayınlar.. Öğleden sonra "O öyle dedi, bu böyle dedi, sonra o tekrar öyle dedi, bu tekrar böyle dedi" diye reyting (!) kurguları..
Gece yarısına kadar..
"Öğğğ!.." diyor insan ve politikadan iğreniyor.. Haber (!) televizyonundan da....
Yahu kendi aralarında diyalog kuramayan, birbirlerinden bu kadar nefret eden, birbirlerine durmadan söven insanlar mı bir araya gelecek ve 30 yıldır süren iç savaşı bitirecek?.
Barlas onu diyor işte.. "Bakmayın onlara.. Kendi kadrolarını motive etmek, saflarını sıklaştırmak için öyle konuşuyorlar.."
Tamam da Mehmet, bu ülke geleneğinde bir de "İmam..
Cemaat" hikayesi var.. Tepedekiler böyle girişirler, fikir yerine hakaret yağdırırlarsa birbirlerine, bunun sokaktaki adama yansıması nasıl olur?.
Sen, ben, lafını dinliyor "Liderlerin grup konuşmalarını ciddiye almıyoruz" tamam da, hani televizyon dilinde C ve D gurubu dediğimiz vatandaşlar da öyle yapabiliyorlar mı, mahalle ve köy kahvelerinde?.
***

"Arınç'a Bravo" demiş, Nazlı Hanım.. Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün "Ölen teröristler için de ağlamalıyız" deyişini destekleyen en önemli siyasi oldu, Bülent Arınç, Başbakan ve Ana Muhalefetin iki lideri de lanetlerken..
Nazlı Hanım "Liderler, 'Analar ağlamasın' derken, dağda evlatları ölen anneleri kastetmiyorlar mıydı?. Netice itibarıyla müdürün cümleleri ayni söylemin farklı ifadesi" diyor ki, yerden göğe haklı.. Gencecik oğlunu yitiren her anaya ağlanır..
Dahası da var.. Önünde kim bilir nasıl bir gelecek olan gencin 20 yaşında "Etkisiz hale getirilmesi" ne demektir?.
Tabii, teröristle savaşacaksın. Tabii, canlı bombalarla sivilleri bile öldürmekten çekinmeyenlerin peşine düşeceksin..
Ama asker o işi, 30 yıldır en iyi şekilde yaparken, bir yandan da, o gencecik adamların, ölümü göze alarak, durmadan niye dağa çıktığını düşüneceksin..
Kandırılıyorlar mı?. O zaman ağlamaz mısın?.
Peki, kandırılmasında, senin kuşaklar boyu süren ihmalinin, hatalarının payı yok mu?.
"Ben savaşır, etkisiz hale getiririm. Sorun yok.. Ama Kandil beslenmeye devam ettikçe, bu savaş bitmez.. O kanalı kesmek sivillerin işi" diyen Genel Kurmay Başkanı terörist suçlamasıyla tutuklu bugün. Ama düşüncesi özgür.. Hala ortada duruyor.
Ağlamazsak iş bitiyor mu, Sevgili Liderlerim?.
Öfkeler, nefretler, lanetlerle iş bitiyor mu?.
"Etkisiz hale getirmek"le iş bitiyor mu?.
30 yıldır niye bitmedi, o zaman?.
Niye bitiremediniz, o kahrınız, o dehşetiniz, o lanetinizle..
Analar, ülkemin anaları, benim anam daha ne kadar ağlayacak söyler misiniz, "Öfkeli" liderlerim?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA