Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İşte film, bu!..

Sevgili Atilla ile gene anlaşamadık.. Master /Usta filmine bayıldım, bayıldım, bayıldım.. Atilla ustanın 2 yıldız verdiği filme koyacak yıldız bulamadım..
Burdan sakın ola "Kaçırmayın, gidin" dediğim manasını çıkarmayın..
İki buçuk saatlik filmi çok sıkıcı bulabilirsiniz,, eğer içine giremezseniz.. Büyük bölümü, diyalog ve monologlarla geçiyor.. Tempo desen nerdeyse yok. Uzun uzun sahneler.. Amma velakin ortada, nefes kesen bir film var.. Nuri Bilge Ceylan ve onun hayranlarına söylemek istediğim her şey burda.. "Sadece enfes kareler çekmek" ve "Ne güzel çekmişim" diye sahneleri bir yere bağlamadan uzattıkça uzatmak film olmuyor tek başına.. "Anlatacak bir şeyi de olmalı" diyorum.. Bu film anlatıyor işte..
Tartışmalar Amerika'da mahkemelik oldu ama kim ne derse desin, film bal gibi, Scientelogy Tarikatı'nın kuruluşunu anlatıyor..
Filmde Philip Seymour Hoffman'ın olağanüstü oynadığı "Usta" tipi, tesadüf demeyi safdillik sayacak ölçüde, Scientology kurucusu Ron Hubbard'a paralel bir yaşam sürüyor. Dünyada 8 milyona yakın izleyicisi olan tarikat Tom Cruise, John Travolta, Sharone Stone gibi ünlü artistlerin katılmasıyla tanındı.
Joaquin Phoenix de, İkinci Dünya Savaşı'nın darmadağın ettiği askerlerden biri.. Alkolik bir sapık.. Usta ile çırak bir tesadüf buluşuyorlar. İkisinin de birbirlerine ihtiyacı var.. Ayrılamıyorlar.. Usta aynen Ron Hubbard'ın sorgulama metodu ile, çırağını tedavi etmeye çalışıyor.. Sonra..
Film boyunca bu "Sonra" merakı öyle üst düzeyde gidiyor ki, finalde "Keşke bitmeseydi" diyorsunuz..
Bu anlattığım filme tahammül edebileceğinize aklınız kesiyorsa gidin.. Sıkıldığınız anda da, kendinizi zorlamayın, çıkın gidin..
Kalırsanız, harika bir film ve iki muhteşem oyuncu izlemiş olacaksınız..
..Ve de.. Ve de olağanüstü güzel bir müzik.. Usta, o dalda da Oscar'ı karıştıracak, kesin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA