Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dağa küstüm!..

Tavş an ben.. Dağ da bugün başlayan Contemporary İstanbul Fuarı ve onu izleyecek Art İstanbul Sanat Haftası..
İkisini de izlemeyeceğim. İkisinden de tek satır söz etmeyeceğim.. Tabii, "Dağ"ın umurunda olmayacak ama ben, tek tavşan olarak protestomu yapacağım.. Bakarsınız bir gün, dağ taş, tavşan dolar ve sanatı keyiflerince sansür edeceklerini sananların akılları başlarına gelir..
Contemporay Art Fuarı'na açıldığından beri katılan Bali Galerisi'ne bu yıl "Haluk Özden'i almadan gelin, yoksa yer vermeyiz" dendi.. Haluk Özden son yılların resimleri en hızla satılan, fiyatı hızla artan ressamı.. Yasak sebebi de bu..
Kıskançlık.. Haluk'u kıskananlar, onu tasfiye etmeye kararlılar..
21. yüzyılda, sanatta yasak!.. Sanatta sansür!.. Düşünebiliyor musunuz ayıbı, utancı?.
Sonra öğrendim.. Bir başka popüler, bir başka eserleri hemen satılan Ahmet Güneştekin'e de sansür koymaya kalkışmışlar ama, sonradan vazgeçmişler.. Tepkilerin altında kalma korkusuyla..
Birileri, birilerini kıskanacak ve İstanbul'un gururu haline gelmeye başlayan bir fuarı yönetenler, bu kıskançlara esir düşüp, sansürcü oyuncaklar olacaklar ve ben kalkıp bu sansürcülere destek olacağım..
Hadi canım sen de!..
Benim Alternatif Fuar'ım Bali Art Gallery'de... Sadece üç resim var, Fuar'da.. Üç Haluk Özden Tablosu.. Contemporary İstanbul'a alınmayan, sansür edilen üç tablo..
"Sansüre Hayır" diyen bir tavşan ve de üç tablo ile başlayacak her şey..
Bali, 1968'den beri sanata hizmet veriyor. İstanbul'un en mükemmel galerilerinden. Beyoğlu'ndaydı taşındı. Yeni adresi: Süleyman Seba Cad. Çiçek Apt. 93/A Maçka İstanbul.
Akaretler'den yukarı çıkarken solda..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA