Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Memleket "Muhteşem Yüzyıl"la ecdadımızın düştüğü durum, okullarda kız öğrencilerin giyeceği eteklerin diz boyu, Ukrayna otellerinde dayak yiyen Türk gibi ciddi konularla uğraşırken, ben kafayı THY'na takmış durumdayım kardeşim.
Evet, biliyorum bi doktora gözükmem lazım.. Beni ha bire dürten şeytandan artık kurtulmalıyım.. Şimdi şeytanın dürtmesine bak:
Daha bir ay önce, Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı EASA "En iyi uçuş güvenliği sağlayan şirketler" kapsamına THY'nı da aldı. Böylece, son yıllarda büyük atak yaparak hem filosunu, hem uçtuğu noktaları genişleten Türk Hava Yolları'nın "uçuş güvenliğine" yeterli önemi vermediği iddialarına karşı da en güzel cevap uluslararası bi kuruluş tarafından verilmiş oldu.. İşte tam bu noktada şeytan boğazıma çöktü Abuzittincim.
Daha beş gün önce, bu çok anlamlı cevaptan 26 gün sonraya geliyor, Şanghay- İstanbul seferini yapan Boeing 777-300 ER'in kabin basıncı düştü, Esenboğa'ya acil iniş yaptı. Ondan iki gün önce de İstanbul- Brüksel seferini yapacak TK 1937 sefer sayılı uçak teknik arıza nedeniyle pist başından döndüydü, bazı yolcular uçmaktan vazgeçtiler.
Bu değerlendirmeler mutlaka ciddi araştırmalar sonucu yapılıyordur.. Değerlendirmeyi yapan EASA, bi AB kurumu.. İşte, muhtemelen bu çalışmaların yapıldığı günlerde THY'nin TK 6764 sayılı uçağı İstanbul-Hartum seferini yapacakken motor arızası nedeniyle hangara çekildi.
Ondan bi kaç hafta önce de bi Airbus 330/300 Mumbai- İstanbul seferini yapacakken baktılar ki sağ motorda yağ sızması var, haydiii Mumbai'de teknik bakıma! 23 Ekim tarihinde de 771 sefer sayılı Airbus 321'in Kuveyt'den kalkıştan sonra fren sistemi bozulduydu.
Sana şaka gibi gelecek ama bundan üç gün önce de TK 69 sefer sayılı 330/300 Bangkok'dan İstanbul'a havalanacakken motoru tekledi, orda kaldı.
Ekimden Ağustos ayına geçecek olursak A-340 (20 yaşında olduğu söylenen Huysuz lakaplı uçak) Washington-İstanbul seferinin sonunda (Allahtan ki sonunda) motor arızası nedeniyle Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Bunlar açık bilgiler Abuzittincim.
Bizim Sabah dahil, gazete haberlerinden toparladım. Geçen Ağustosta kayda değer başka THY vak'a sı yok, ama Temmuzda A-340/300 İstanbul-Newyork seferini yaparken iniş takımlarında arıza meydana gelmiş. Gene aynı ay İstanbul- Köln uçuşu sırasında Boeing 737'nin kabin basıncı düşmüş, yolcular panikleyince pilot acil iniş yapmış.
Abuzittincim liste uzayıp gidiyor. 16 Ekim'de AHL'den kalkarken kuyruğunu yere sürten 737/900, kalkış sırasında kokpit yan camı açılan öteki uçak veya buna benzer ufak tefek şeylerden bahsetmedim.
Mesela 11 Mayıs'ta, TK 5840'ın 250 yolcuyla Entebbe'ye mecburi inişi de var.. Bunları pas geçiyorum. Ben bunları pas geçiyorum da içimdeki şeytan bi türlü pas geçmiyor Abuzittincim. Evet mutlaka bi doktora gözükmem lazım. Bu şeytandan mutlaka kurtulmalıyım. U
çuş emniyeti açısından THY yöneticilerini, aldıkları olumlu referanslardan dolayı kutlarken, münasip yerlerinden öperim. K
ardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA