Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Birinci Tefo ve İkinci Tefo!..

Tevfik Yener'le Dünden Bugünden..

Las Vegas'ın yenilenen diskosu Marque tantanayla açılmış. Yılda 80 milyon dolar getiren disko 5574 metre kare. Yani içine bir futbol sahası sığar.. 3 milyon dolarlık ses düzeni ve 34 DJ'i var. Disko tarihinin en büyüğü.
Bizim de disko tarihimiz var elbette. İlk diskoyu sevgili adaşım Tevfik Dölen açtı. Biz Tevfiklere dostları Tefo der, Tefo Disko da Sıraselviler'de açıldı. Alt katı efsane Kulüp 12'ydi. Ufak bir salondu, 200 metre kare kadar... Sosyete, çok sevdi Tefo Disko'yu ve kapanana kadar ful yaptı. Kolejli Tefo da sevilmeyecek delikanlı değildi yani. Şarkılar söyler, kızların bayıldığı danslar eder, harika ama klas espriler yapar, çok şık giyinirdi. Tüm davranışlarında eksiksiz centilmendi. İstanbul gecelerinin Tefo rüzgarı kalitesiyle esti durdu.
Ben, İkinci Tefo, uzun ayrılıktan sonra 1965'te Hollanda'dan dönmüştüm. Avrupa'da keşfettiğim diskoyu İstanbul'da bomba gibi patlatmaya karar verince plaklarla ses düzenini yüklenip getirmiştim. Amma velakin bi baktım, ilk disko açılıp kapanmış bile ve adı Tefo'ymuş. Diskoma koyacağım ismim üstelik. Çok gencim, çok üzgünüm.
O dönem Hürriyet'in yazı işleri müdürü olan rahmetli Hüseyin Güneş'e dert yanıyorum.
"Kalk, Yeşilköy'e gidiyoruz" dedi.
Yeşilköy'deyiz. Üç tarafı deniz koca iskele, (Bugün Yelken Lokantası) Egemen Bostancı orada, kucaklaşıyoruz. Dönemin fiyakalı gazetecisi Egoş gece kulübü açacakmış. Bir trio ile canlı müzik düşünüyor. Disko fikrimi öğrenince hemen fikrini değiştirdi.
Diskoyu yaza yetiştireceğiz.
Las Vegas mafyası kadar paramız yok, ancak uyduruk masa iskemleye yettik. Bardak- buzdolabı vs. borca. Duvarları Erdoğan Değer gibi bir ressam, dostluk adına resimledi.
Gazetelere hatır gönül avuç içi kadar reklam koydurabildik. Ve diskoyu açtık.
Umut yüzde 10. Saat 21.30.. Millet akın akın geliyor. Hem kimler, o günün ve yarının büyük iş adamları Melih Sipahioğlu eşi Güngör Hanım, Vitali Hakko ve eşi, kızı ile oğlu Cem, Alen Acıman, Berto, Moiz, Rıfat, Eti ve Eti, Tunç, Kudret, Erol, Yorgo, Anita, Jak Karako, Tanju Okan, Öztürk Serengil, Canan Yaka, Cemil İpekçi, Lazar, Aldo Baldini ve daha bir çok pırıl pırıl genç... Bir yaz sürdü disko maceram ama muhteşemdi. Renkli giysileri, harika danslarıyla hep anılarımda dostlarım. Ara sıra toplanırız, ak saçlarımızla fotoğraf çektirir güleriz.
O yaz sonu gazeteye dönüş yaptım, 2'nci Tefo dönemi böylece kapandı. Rahmetli Egemen devam etti, eğlence yaşamına. Müzikal dahil çok yenilik getirdi. Nur içinde yatsın.
Allah Tefo'ya, Birinci Tefo'ya da uzun ömürler versin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA