Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Faik Gökay!..

Kuzen Petek'ten mesaj geldi cumartesi gecesi..
"Hıncal Abi, Dedem Faik Gökay'ı kaybettik. 100 yaşına bir ay kalmıştı. Çarşamba, Bağdat Caddesi, Galip Paşa Camisi'nde öğle namazı.. Yatakta geçirdiği son bir yıla kadar ne görevlerini bıraktı, ne de sporumuzu yakından izlemeyi.. Sporla yaşadı.."
Gerçekten öyleydi Faik Hocam.. Türkiye onu futbol hakemi olarak tanır. Oysa tam bir spor adamıydı. Eşi Pakize ile birlikte Gazi Eğitim Öğretmen Okulu Spor Bölümü, hocası ve yöneticileriydiler. Kızlı erkekli yüzlerce sporcu ve antrenör ve öğretmen yetiştirdiler.. 1960 öncesi bir yıl Futbol Federasyonu Başkanlığı yapmasına rağmen Faik Hocamın esas sporu basketboldu. 14 yıl bu sporu yönetti. 1960'tan sonra kurduğu Federasyona fena halde basket meraklısı bir genç gazeteciyi de aldı, yetişsin diye.. Bendim.. Osman Ağabey (Solakoğlu) da Genel Sekreterimizdi..
Büyük hizmetleri vardır..
Koca Faik Gökay, tek sütun haber olmadı gazetelerde.. O sözüm ona spor sayfalarında.. Bizde vefa budur işte.. Gazetecilik, habercilik budur..
Nur içinde yat Faik Hocam!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA