Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sarıgül, Sisler Bulvarında..

Şimdi işe sonundan başlayalım..
Diyelim yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul Anakent Belediye Başkan adayı oldu..
Ne olur?.
İki şık var..
Ya kazanır..
Kazanırsa, hem de bu devirde, bu ortamda AKP'yi devirip İstanbul'u kazanırsa ne olur?.
Yakın geçmişi düşünün.. CHP için nerdeyse kale İstanbul'da kazanan Recep Tayyip Erdoğan, bu zaferiyle, Necmettin Erbakan gibi bir efsaneyi bitirdi. AKP'nin ve Türk sağının tartışmasız lideri oldu. Başbakanlığa giden yolunu açtı.
Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu, bunu bilmez mi?. Bile bile Sarıgül'ü İstanbul adayı yapar mı?.
Ne zaman yapar?.
Kazanamayacağına inanıyorsa..
(Bir parantez.. Gene yakın geçmişten..
Bedrettin Dalan, İstanbul'un efsane belediye başkanıydı. Herkes fark atarak kazanacağını düşünüyordu. Ben de öyle.. Dalan bana "Kazanmama imkan yok Hıncal" dedi. "Turgut Bey kazanmamı istemiyor. Parti arkamda olmayacak. Hatta baltalayacak."
Aynen de öyle oldu. Dalan'ın yolunu rakipleri değil, kendi eliyle kendisine rakip yaratmak istemeyen lideri kesti.)
Peki kazanamazsa..
O zaman da Sarıgül biter.. CHP içinde biter. Dışında da biter.
Türkiye Değişim Hareketi'ni bir daha toplaması söz konusu olamaz. Çünkü pat diye yüzüstü bıraktıkları bir daha arkasına takılmazlar. Onların başına gelenleri bilen yenileri de çıkmaz..
Elinde, artık Şişli gibi bu ülkenin anakentlerinin çoğundan daha imkanlı bir belediye de bulunmayan Mustafa Sarıgül'ün esamisi okunur mu?.
Özet.. Sarıgül'ün adaylığı halinde..
Kazanırsa Kılıçdaroğlu, kazanamazsa Sarıgül biter.
Yani.. Büyükşehir adaylığı her ikisi için de risk. Her ikisi de kolayca göze alamaz. O zaman Sarıgül için en uygun çözüm, Şişli'de devam.. Ama Maslak ve Ayazağa'yı Sarıyer'e kaybeden yeni Şişli, Sarıgül'ü keser mi?.
Bu iki belde Şişli Belediyesi'ne maddi, manevi büyük güç sağlıyordu, çünkü..
Sarıgül, "Referandum" için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanıyor. Olumlu sonuç alırsa, mesele büyük ölçüde çözülür. Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı olarak politik ömrünü tamamlar. Alamazsa..
Benden ona dost tavsiyesi.. Gene de Şişli'de kalsın.. Eskisi gibi "İmparator" olmasa da, küçülen Şişli bile, hiç yoktan iyidir. Birden boşluğa düşmez..
Politika hata kaldırmaz.
Sarıgül iki büyük hata yaptı. Baykal'a karşı çok popüler girdiği kongrede, soğukkanlılığını kaybedip milyonların gözü önünde kavga etti, bir.
Türkiye Değişim Hareketi'ni "Ne olacak hele bir bakalım" diye bekleme, inceleme gereği duymadan pat diye durdurdu, iki..
Artık yapacağı en akıllı şey, Şişli ile devam!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA