Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yüzde 3'e kurban edilen halkım!..

Hemen tüm kanalların RTÜK tarafından hazırlanan reklam yönetmeliğini nasıl yerle bir ettiğini, kuralların, hepsinden önemlisi halkın nasıl hiçe sayıldığını özetledim dün.. Özellikle de, hem de paralı, hem de şifreli maç yayınlarının paraya doymaz bir aç gözlülük içinde nasıl piç edildiğini ve de her reklamdan yüzde 3 komisyon alma uğruna, RTÜK denen "Ağalar Kurulu"nun her şeye nasıl göz yumduğunu anlatmıştım.
Bu defa örnek daha yakından..
İşte size Sanal Reklam Yönetmeliği'nden maddeler..
Hani maç oynanırken, ekrana bindirilen reklamlar var ya, tonla.. Maç izleme zevkini bitiren.. Onların kuralı var aslında.. Keyfi değil.. Güya!..
Bakın bakalım..
a) Sanal reklamın kullanımı, programın kalitesini ve bütünlüğünü veya olayın gerçekleştiği mekanın algılanmasını değiştirmemeli ve bozmamalıdır. (Her maça dakka başı konan bu reklamlar maçın akışını hiç bozmuyor değil mi, sevgili seyirciler..)
b) Sanal reklam, sadece reklamın fiziksel olarak konulabileceği alanlara yerleştirilir. (Yani statta, saha kenarına reklam dizebilirsiniz ya.. Sanal reklam sadece o alana, gerçek gibi konan görüntü olabilir ancak.. Tam da öyle yapıyor Lig TV değil mi?. Bakın da, bir maçta bir tek bir olumlu örnek gösterin.)
c) Ekrandaki kişilerin, sporcu, aktör veya izleyicilerin veya onların kullandıkları teçhizatın üzerine sanal reklam yerleştirilemez. (Tribünde oturanların boydan boya kapsayan Kiğılı reklamları tam bu kurala uygun değil mi?.)
d) Sanal reklam, mekanın genel görüntüsüyle birlikte verilir ve mekanda görülen reklamlardan daha fazla dikkat çekemez. (Sevsinler. Hele de sahanın tümü gösterilirken tam ekranın göbeğine konan sanal reklamlar aynen bu kurala uygun değil mi, RTÜK ağaları..)
e) Haber bültenlerine, haber programlarına, güncel programlara, çocuk programlarına ve dini tören yayınlarına sanal reklam yerleştirilemez. (Şu "Güncel program"ı bir tarif etsene RTÜK!.. Canlı maç yayını haberdir. Canlı maç yayını güncel programdır. Canlı maç yayını, çocukların en çok izlediği programlardandır.)
Bakın RTÜK ağası kardeşlerim.. Ya kural koymayın.. Ya da bizi eşek yerine!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA