Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kara salılar devamda!..

Bir Kara Salı daha yaşadık.. Eğer milletçe bir şey yapmazsak, yaşamaya da devam edeceğiz.
Ağızlarından "Hedefimiz iç barış" sloganı düşmeyen liderler, demokrasinin temeli siyasal partileri ve onların yöneticilerini, yani birbirlerini, dolayısıyla kendilerini "Öteki, hain, düşman" ilan ederek, asıl bölücülüğün dik alasını yapıyorlar..
Adı güya "Haber Televizyonu" olan hemen tüm kurumlar da bir günü masrafsız kurtarmış olmanın hesabıyla bunları canlı yayınlayıp, liderleri ertesi salı gene ve daha beter konuşmaya teşvik ediyorlar. O televizyonları izleyenlerde artık, ne sinir kalıyor, ne umut.. Herkes karalar bağlıyor.. Millet "Bunalım ilaçları"na muhtaç hale düşüyor.
Yahu "Gurup Toplantısı" özgürlük yeridir. Parti disiplinini bozmamak için Meclis'te öz fikirlerini serbestçe açıklamayan milletvekilleri, kendilerine özel bu toplantıda her şeyi söylerler..
Mesela bir AKP Milletvekili, kendi Anayasa önerilerini eleştirir. Mesela bir CHP Milletvekili, "Bana göre, AKP'nin teklifi, bizimkinden daha mantıklı" diyebilir. Desin diye vardır gurup toplantıları.. Partililer orada kendi aralarında tartışır. Sonunda oylama yapar, "Gurup kararı" alırlar.
Meclis'te o milletvekili artık kendi fikri ne olursa olsun, parti disiplinine uyar.
Oyunu kafasına değil, partisinin kararına göre verir.
Anayasalar Meclis Başkanı seçimi gibi, tam özgür, tam demokrat olmanın istendiği konularda gurup kararı alınmasına yasak koyabilirler. İşin özü bu..
Bizde bir gurup toplantısında parti içi tartışma gören, duyan var mı, senelerdir?.
Toplantı açılıyor. Parti lideri konuşuyor.
Tüm televizyonlar yayınlıyor.
Lider konuşmasını bitiriyor. Toplantı bitiyor. Parti lideri, Ankara'da, ülkede değilse, gurup toplantısı yapılmıyor bile..
O zaman söyler misiniz, farkı nedir, bir liderin, gurupta konuşmasıyla, bir bahaneyle bir sokakta, ya da salonda toplanmış 100 kişiyi karşısında görünce "Ah şu öteki partiler" diye bayramlık ağzını açmasının..
Her yerde, her fırsatta "Öteki"ne öfkeyle, nefretle, kinle bağırmak mıdır, siyaset?. Siz bunu yaparsanız, millet ne yapmaz, hiç düşünmez misiniz?.
İmam, cemaat lafını bilmez misiniz?.
O zaman nasıl bütünleşir bu millet?.
Nasıl millet olur?. Nasıl "Barış" olur?.
Salı günlerinin millete karabasanlar bastırmasının önüne geçmenin tek yolu var..
Bu liderler, aslında kendi guruplarına değil, TV yayınlarını bilerek millete konuşuyorlar madem, her salı..
O zaman, her salı, gurupları naklen yayınlayan televizyonları boykot edelim. Guruptan canlı yayınını gördüğümüz anda zaplayalım..
Reytingler hatta sıfıra düşsün..
Başka çare yok!.. Çare biziz..
Ya da bu salıları hak ediyoruz demektir!.
O zaman eczanelere hücum!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA