Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Menekşe'den Önce geliyor..

Tarihe "Sivas Olayları" diye geçen korkunç katliamı anlatan "Menekşe'den Önce"yi izlediğimde fikir sahibi ve yönetmeni Soner Yalçın 22 ay süren tutukluluk dönemini yaşıyordu, neden içerde olduğunu bilmeden..
Fazıl Say'ın katkısı ile ayrı bir güzellik ve özellik kazanan film için "Soner çıkınca bu filmi elden geçirmeli. Yeniden kurgulamalı.. Harika bir film olur" diye yazmıştım.
Soner çıktı.. Elden geçirdi.
Antalya Film Festivalinde Jüri Özel Ödülü alan Menekşe, bu yeni haliyle bu ay Münih, Nürnberg Festivallerinde, Berlin Türk Filmleri Haftasında gösterildi.
Film, gerçek hayattan alınmış çarpıcı bir belgesel..
2 Temmuz 1993'te, Sivas'ta yaşanan katliamda, 12 yaşındaki oğlu Koray ve 15 yaşındaki kızı Menekşe'yi kaybeden Hüsne Kaya, hayata tutunabilmek için yine Menekşe adını verdiği bir evlat dünyaya getirir. Menekşe kaybettiği ablasının yaşına geldiğinde, hiç tanımadığı abla ve ağabeyini tanımak ve yaşananları öğrenmek ister.
Katliamdan kurtulan yazar Lütfiye Aydın'ın olayları anlattığı kitabını okuyarak başlayan yolculuğu, olayın birinci derece tanıkları ve katliamda yakınlarını yitirenlerin ağzından dinledikleri ile, o gün yaşananların izini sürmesi şeklinde devam eder.

***

Şimdi Menekşe'den Önce'nin Meclis'te gösterilmesi için çalışmalar var.. Beni asıl sevindiren Mars'la yapılan görüşmeler.. Dilerim olumlu sonuca ulaşır..
Menekşe o zaman, ülkenin her yerinde seyirciyle buluşma şansını yakalayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA