Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ne iş?.

Mart ayının başında başta İngiliz, dünya gazeteleri Bruce Reynolds'un öldüğünü yazdılar..
"Kim bu" diyeceksiniz. Siz bilmezsiniz. Ama onların adına romanlar yazıldı, filmler çekildi.. 20'nci Yüzyılın en ünlü hırsız çetesinin üyelerinden biriydi.
1963'te dünyayı sarsan Büyük Tren Soygunu'nu yapmışlardı. Çete reisi marangoz ronald Arthur Biggs yakalandıktan sonra müthiş bir plan yapmış hapishaneden kaçıp, İngiltere ile suçlu iade anlaşması olmayan Brezilya'da krallar gibi yaşamıştı..
Şimdi niye yazdım bunu..
Adamlar haybeye onca plan yapmış, onca riske girmişler. Türkiye'ye gelseler yeterdi..
Hafta sonu okudunuz mu?.
Gaziantep'te Merkez Bankası şubesi "Acele Euro lazım" demiş. Bir kurye, evet hani şu kurye firmaları var ya, onlardan birinin yolladığı arabayı kullanan asgari ücretli şoför, 7 milyon euro toplayınca kent bankalarından "Yeter" demiş ve basmış gaza..
Bir daha gören yok.. Ne plan lazım ne çete.. Bankalarımız sanki "Suç teşvik" makinesi..
Antep'in 60 kilometre ötesi Suriye.. Hadi adamı koydunuzsa bulun artık.. Ben devletin yerinde olsam, adamı bırakır, Gaziantep Banka Müdürlerinin peşine düşerdim.
Yahu böyle gaflet, dalalet, hatta ihanet olur mu?. 7 milyon euroyu avucunda gören asgari ücretli vatandaş baştan çıkarsa, suçlu kim?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA