Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ateisti kim yarattı?..

Profesör Peter Higgs kendi adıyla anılan "Higgs Parçacığı (Bozonu)" teorisini ortaya atan bilim adamı..
Sokak diliyle özetleyeyim.
Evren yok, hiç varken (Hiç, enerji yani.. Kitlesiz enerji) bir büyük patlama (Big Bang) olmuş. Enerji, birin yanına bir sene boyu sıfır yazın yazabildiğiniz kadar, o kadar parçacığa dönüşmüş. Parçacıkların yarısı madde, yarısı anti madde.. Bunlar saniyenin 200 milyonda biri kadar zamanda olup biterken, madde ile anti madde çarpışıp birbirlerini yok etmişler.. Etmişler de, gene bazı madde parçacıkları, yok olmaktan kurtulup, içinde yaşadığımız evreni oluşturmuşlar.. (Peki ya, bizim görmemiz ve farkına varmamıza imkan olmayan anti maddelerden de artan olup, onlar da anti evren yaratmışlarsa..)
Madde parçacıklarınınn kalmasına ve evren oluşturmasına sebep olan şey, Prof. Higgs'in teorisine göre, işte o saniyenin 200 milyonda biri süresinde oluşup, anında kaybolan, kendi adıyla anılan parçacık.
Higgs parçacığı, bazı madde parçacıkları ile birleşip onları anti madde ile çarpışıp yok olmaktan kurtarmış. (Nasıl bilimsel bir izah olduysa artık.. Ama anladınız bir şeyler herhalde..)
Cern'de yıllardır Big Bang'i laboratuvar ortamında gerçekleştirip Higgs Parçacığını bulmaya çalışıyorlar da, geçen ay "Galiba bulduk" dediler ya..
Eee.. Her ay sponsorlardan milyonla dolar alıyorlar, yıllardan beri.. Bir şey bulmaları da lazım, paracıklar akmaya devam etsin için..
Efendim, 1993'te Nobel Fizik Ödüllü Leon Lederman, evrenin oluşmasını sağlayan bu Higgs parçacığına "Tanrı Parçacığı" demiş..
Prof. Higgs, geçen gün okudum, 20 sene sonra "O lafı şaka diye ettiler. Ama fazla uzattınız. Ben kızıyorum. Tanrı Parçacığı demeyin, çünkü ben ateistim" demiş. Yani Tanrıtanımazmış, üstad!..
Valla, hocam benim bildiğim, inandığım, senin tanımazlığının bir kıymeti harbiyesi yok. Fikrine, inancına saygım tamam..
Ama benim inancıma göre, Tanrıtanımazları da Tanrı yarattı.. Hatta sizin Tanrıtanımaz olmanıza da o izin verdi..
Senin inancın doğruysa, ikimiz için de sorun yok. Ama benimki doğruysa, sen yandın!. Amerika'da "Romantik Fermuar" yapmışlar. Zıp zıpı indirince ışık loşlaşıyor, yukarı çekince gene pırıl pırıl oluyormuş..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA