Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hangisi daha şeytan!..

Side Effects/ Acı Reçete filminin şifresi, öykünün kahramanlarından biri ruh doktorunu canlandıran Catherine Zeta Jones'un sözlerinde.. "Geçmişteki davranışlarımız, gelecekte yapacaklarımızı şekillendirir.."
Filmi izlerken bu lafı aklınızdan çıkarmazsanız, bir Agatha Christie öyküsü halinde giden olayları daha kolay değerlendirir, hatta çözümü "The end" yazmadan da bulabilirsiniz..
Laf filmde bir kaç kez tekrar edilip altı çiziliyor aslında ama, ben de bir çizgi daha attım, zararı yok.
Filmin konusuna girmiyorum.
Çünkü konu diye herkes, aslında ilk yarıda olanları anlatıyor ve seyirciyi yanlış yola sevk ediyor. Oysa başta seyrettiklerinizin aslında görünenden çok farklı olduğunu ikinci yarıda anlıyorsunuz. O zaman ilk yarıyı gerçek gibi özetlemenin anlamı yok..
Gençlik yıllarımın unutamadığım filmlerindendi, Les Diaboligues, ya da Şeytan Ruhlu İnsanlar..
Kimin melek, kimin şeytan olduğunu sonuna dek anlayamıyordunuz..
Bu da aynen öylesi bir "Şeytanlar" filmi.. Agatha Christie olup izleyin, bakalım "Kim şeytan" ne zaman bulacaksınız?.
Meraklı film yani..
İyi de oyuncular var ve iyi oynuyorlar..
Jude Law harika..
Catherine Zeta Jones'u zaten çok beğenirim hep. Yeni yıldızlardan Channing Tatum gene genç kızların kalbini hoplatacak..
Ejderha Dövmeli Kız'ın amerikancasında oynayan Rooney Mara da çok çok iyi..
Bundan iyisi, bu yaz günlerinde can sağlığı..
Son bir not.. Filmden çıkıp eve döndüğümde okuduğum yabancı eleştirilerden birinde "Sakın yalnız gitmeyin. Film boyunca da, bittikten sonra da biriyle konuşma gereği duyacaksınız" diye yazdığını görünce güldüm. Gittiğimiz 19.00 seansı çok tenhaydı. Film boyu Ünal'la işaret dili konuşmuştuk.
Tüm ara filmi konuşarak geçmişti. Bittikten sonra, gene yarım saat filmi konuşmuştuk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA