Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şurda bir "Köy" var, yakında..

Sotiri Konomi, bizim GelişimSpor'un en yetenekli adamlarındandı..
Müthiş bir gazeteci olacaktı, kalsaydı..
Tekstilci olmaya karar verdi.. Mesleği terk etti ama, kardeşliğimiz devam.. Hemen her gün beraberiz.. Bizim mahallede oturur..
Geçen gün "Bizimköy'ü duydun mu, Hıncal Ağbi" dedi..
Sotiri Arnavut..
Dedesi zamanında göçmüşler.. "Bizimköy"ü kendi bile bilmez ki..
Meğer bu başka "Bizimköy"müş, burnumuzun dibinde.. Anlattı.
Kocaeli Sanayi Odası, fiziksel engelli insanlarımızı kazanmak için bir proje hazırlamış. Amaç, engellileri üretim sürecine katarak kazanmak..
1948 yılında Avusturya'dan gelerek Türkiye'ye yerleşen ve Akmeşe yolu üzerinde 100 dönümlük bir arazi sahibi olan Beatrice Bruninger; 1999 yılındaki Marmara depremi sonrasında, Kocaeli ve civarındaki fiziksel engelli sayısında üç misline varan artışı görünce, arazisini 2002 yılında vefatından önce Türk Anneler Derneği ve Milletlerarası Lions Kulübü Derneği'ne bağışlamış. böylece İzmit merkezine 20 km. uzaklıktaki 72 bin metrekarelik merkezin başlangıç temelleri atılmış.
2003'te fiziksel engellilere iş imkânı yaratacak, üretim merkezleri kurmak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde, Valilik, Belediye, Kocaeli Üniversitesi, Türk Anneler Derneği ve İstanbul Milletlerarası Lions Kulübü ortaklığında "Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi" nin kurulmasına karar verilmiş.
Avrupa Birliği'nin de desteğiyle 2006 yılında "Bizimköy" projesi hayata geçirilmiş.
Bizimköy şu anda, Konfeksiyon, Mantar Üretimi, Seracılık, Sebze Meyve yetiştiriciliği ve Arıcılık kollarında 60'ı engelli (31 kadın, 29 erkek) 78 personel ile üretimlerini sürdürüyormuş.. İyi mi?.
Bizimköy'ün en fazla engelli personelin istihdam edildiği Konfeksiyon bölümü yılda 250 bin örgü ürünü ihraç eden Metraco şirketiyle işbirliği yapmaya başlamış. Öyle olumlu sonuçlar alınmış ki.. Tümü bu engelliler tarafından üretilen ilk parti mal, geçen hafta minik bir törenle ihraç edilmiş. Şirket engelli personel istihdamını daha da arttırmak için çalışmalara başlamış.
Şimdi kafamda, projeyi yerinde görmek var.
Bir uygun zamanda, Sotiri ile "Bizimköy'e gideceğiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA