Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kilis'e deniz!..

Gene dedim ki, "Bu Antepliler bizimle dalga geçiyorlar.."
Alleben diye bir dergi çıkarmış, İstanbul Antepliler Derneği.. İlk sayısını masamda buldum. Alleben, Antep'in içinden geçen ünlü derenin adıdır.. Celal Doğan Başkan beni Antep'e davet ettiğinde, gezerken, bu dereyi nasıl düzenleyip, iki yanını Antep'i boydan boya kat eden bir park haline getirdiğini görmüş, Kilisli olarak kıskanmıştım resmen..
Şimdi dergiyi karıştırırken, başlık karşıma çıktı..
"Kilis'e deniz geliyor.."
Bir Antep dergisinde bu başlığı gören Kilisli ne der?.
Meğer, dalga değil, bir bakıma gerçekmiş..
Hani Bolu Dağları'nın altından geçip, Ankara- İstanbul yolunu kısaltan Ayaş tüneli var ya.. Onun benzerini Gavur Dağları'nın altına yapacaklarmış. Kilis- İskenderun arası 80 kilometreye, yani Çeşme-İzmir mesafesine inecekmiş. Yani günü birlik git, denize gir, gel.. Bu "Kilis'e deniz" demek olmaz mı?.
Biz Kilis'teyken, teyze oğulları Sebati ve Hayati Ağabeyler İskenderun'da yaşarlardı. Yılda bir görürsek, mutlu olurduk.
Tünelle, Kilis, Antep'in limanı gibi olacak. Antep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu "Gaziantep'in şu anda 6 milyar dolar olan ihracatını, 30 milyar dolara çıkarabilecek bir proje bu" diyor..
Alleben şirin bir dergi.. Ahmet Ümit'in "Hamam sivil bir törendir, bir eğlencedir, bir gelenektir, toplu bir arınma ayinidir" diyen çocukluk anıları yazısına bayıldım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA