Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hızlı Tren'e dikkat!..

Avrupa'da tren kazaları..
Asya'da tren kazaları yoğunlaşırken, sabıkalı Türk hızlı trenleriyle ilgili, içerden bir mektup aldım. İsmi gizlememi takdir edersiniz. Mektubu, yorumsuz yayınlıyorum. Yorum içinde zaten..

***

Ben yüksek hızlı tren deposunda şeflik yapmaktayım. Geçen İspanya'daki kazayı duymuşsunuzdur sanırım. Teknik terimlerle sizi sıkmak istemem ama şu anda Türkiyemiz'de kaza olmuyorsa "Allah koruyor" demektir.
Setlerin depoya girdiği saatle çıktığı saat arasında bazen 4 saat bile ara olmuyor. Düzgün bakım yapılmıyor. Setlerin tam kontrolleri sağlanmıyor. Ünvanlı, yetkili insanlar çalıştırılmıyor. Ben vagon teknisyeniyim aslında ama, bu setlerin kontrol işi bana veriliyor. İş verimi emin olun çok düşük.
Amirlerin baskıları yüzünden servise hazır olmayan setler mecburen servise çıkarılıyor. Emin olun ben, çoluk çocuğumu hızlı trene bindirmekten korkar oldum. Set sayımız sefer sayımıza göre yetersiz durumda Hıncal abi.
Durumun vahameti için çok kısa bir örnek vereyim. 6 numaralı setimiz kaza yaptıktan 3 sene sonra tamir edilebildi ama daha tam kontrolleri yapılmadan servise vermemize yukarısı mecbur tuttu.
Ve o set bir ay servis yaptı. Bir ay sonra yapılan kontrolde tekerin dingil dediğimiz kısmında kazadan kalan bir çatlağın bulunduğu görüldü. Düşünün ki 250 ile giden trende bu çatlak kırığa dönüşseydi teker kopardı ve biz ceset toplardık.
Ne olur Hıncal abi, bize hızlı trene yardım edin.
Dile getirin sizi dinlerler.
Ne olur Hıncal abi!. Sessiz kalıp bu vebalin altına siz de girmeyin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA