Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa Pelin!..

Ömer Asım Aksoy, bu ülkenin en büyük dilcilerinden, dil uzmanlarından ve dil araştırmacılarından biri, hatta birincisidir.
Atatürk'ün kurduğu Türk Dil Kurumu'na yıllarını vermiş, ardında muhteşem eserler bırakmıştır.
Bunlardan biri de, ömrünün nerdeyse yarısını verdiği bir araştırmanın ürünü "Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü"dür. Ve de bu kitabın Türk Eğitim Sistemi içinde bir yardımcı kitap olmasından daha normal bir şey yoktur.
Geçen hafta bu kitap yüzünden kıyamet koptu..
Yahu, iktidarın her türlü eylemine eleştiri getirebilirsiniz. Milli Eğitim'e haydi haydi getirirsiniz. Ama yapılan her şeye saldırdınız mı, yaptığınız haklı eleştirilerin de anlamı kalmaz..
Bu en canlı, en güzel örneği..
Ömer Asım Aksoy'un 40 yıllık ve konusunda "Tek" eserine de saldırdınız mı, millet artık sizin mesela 4+4+4 itirazlarınızı ciddiye alır mı?.
Bunları yazmaya karar vermişken hafta sonunda Pelin'i okudum (Batu), Milliyet Pazar'da.. Ben ne demek istediysem, fazlasıyla söylemiş, sıcağı sıcağına..
Genç bir yazardan bunları okumak beni nasıl mutlu etti, bilemezsiniz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA