Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hoş Geldin, Cüneyt Türel sahnesi!..

Cüneyt Türel Sahnesi, Cüneyt Türel'siz açılır mı?. Cüneyt Türel artık aramızda yok. Onu çok erken kaybettik. Ama adı yaşıyor.. Sesi de.. Minik salona girdik. Işıklar söndü, sahneyi Cüneyt'in sesi doldurdu.. Paul Eluard'ın A.Kadir çevirisi muhteşem şiirini okuyor.. "Asıl Adalet!.." İnsanlarda tek sıcak kanun, üzümden şarap yapmaları, kömürden ateş yapmaları, öpücüklerden insan yapmalarıdır. İnsanlarda tek zorlu kanun, savaşlara, yoksulluğa karşı kendilerini ayakta tutmaları, ölüme karşı yaşamalarıdır. İnsanlarda tek güzel kanun, suyu ışık yapmaları, düşü gerçek yapmaları, düşmanı kardeş yapmalarıdır. Hep var olan kanunlardır bunlar, bir çocukcağızın ta yüreğinden başlar, yayılır, genişler, uzar gider ta akla kadar.
Cüneyt Türel Sahnesi'ni yeni duyuyorsunuz.. Yeni çünkü.. Tiyatro Gerçek'le iki yıldır seyyar olan Hakan Gerçek kendi tiyatrosunu kurdu, yerleşti sonunda.. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Atlas Sineması karşısı Halep Pasajı'nda hurdaya çıkmış tiyatroyu Metin Deniz'den aldılar. Bütün kadro kolları sıvayıp, baştan aşağı yenilediler.. 100 kişilik salon ve insana kendi evinin salonunda hissi veren fuayesi ile, sımsıcak bir Kültür Evi yaptılar.. Adı Tiyatro Gerçek..
Bu evin tiyatro salonunun adı işte, Cüneyt Türel sahnesi..
Bütün yazı binayı gerçekten tırnaklarıyla yeniledikleri için, sahip oldukları salon sayesinde repertuar tiyatrosuna dönecek Tiyatro Gerçek, sezonu geçen yıldan devam eden o harika "Sanat" oyunu ile açacak.. Gene geçen yıldan Hakan Gerçek'in, Mehmet Birkiye ile bir sahne şovu haline getirdikleri Cemal Süreya Şiirleri gösterisi.. Üstü Kalsın..
Hakan Gerçek, bu arada tek kişilik oyun Savunma'yı hazırlıyor gene Mehmet Birkiye ile salonun ilk yeni oyunu olarak. İrving Stone'un oyunu, dünyanın Rüzgarın Mirası/ İnherit the Wind ile tanıdığı ünlü avukat Clarence Darrow'un yaşamından bir kesit. Yıllar önce Kenterler'de Müşfik oynamıştı. Büyük Müşfik..
Hakan'ın açılış kokteyli, öyle sıcak, öyle samimiydi ki.. Aramıza yeniden hoş geldin, Cüneyt!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA