Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çok keyifli bir oyun daha..

Hakan Altıner'i yürekten kutlamak isterim.. Sıradan bir Alman komedisi, İlhan Şeşen ile bu kadar özdeşleştirilerek, bu kadar şirin uyarlanır ve bu kadar keyifli bir oyun ortaya çıkardı ancak..
Nasıl özdeşleşmiş İlhan, oyunla?.
Altıner, Şeşen'in en güzel şarkılarını elden geçirmiş. Onları öyle yerleştirmiş ki, izlerken "Ben bir müzikaldeyim. Şu şarkılar da bu oyun için yazılmış" dersiniz, mesela, Türkiye'den haberiniz yoksa ve diyelim Avustralya'dan gelmişseniz.
İlhan'ın şarkılarının sözleri, oyunun diyalogları içinde, birebir..
Hani "Ah şu Sezen'in şarkılarından bir oyun yapılsa" der dururum ya. Bu örnek işte..
İlhan'ın şarkılarından bir oyun "Bana Esme'yi Anlat.."
Oyun İlhan "Bana esmeyi anlat" derken başlıyor zaten. Orta yaşlı bir bar şarkıcısı.. O sırada Esme de bastıran yağmurdan kaçmak için kendisini bara atıyor. Esme, genç bir kız. Bu tesadüf hızlı ve romantik bir tanışmayı sağlıyor.
Sonrası, tipik vodvil sürprizleri ile sürüp gidiyor, ama çok iyi sürüp gidiyor.. İlhan gitarıyla ne kadar iyi söylüyorsa, o kadar da iyi oynuyor. Deli dolu, annesi ile durmadan çekişen Esme'de Damla Cercisoğlu çok çok iyi. Bu genç kıza dikkat.. Tiyatro Kedi'nin geçen hafta izlediğim ve bayıldığım oyunu "Yok Böyle Bir Kız"ı uyarlayan ve yönetendi. Bu defa oyuncu.. Damla'nın adını çok duyacağız gelecekte. (İkoncan peşindeki magazin müdürleri.. Kız ikoncanlardan da çekici üstelik..)
Damla'nın annesinde Aydan Şener fevkalade klas.. Burçin Bildik, çok başarılı bir tipleme yapıyor. Benim için asıl sürpriz Ayça Tekindor oldu. Barmen ve şarkıcı İlhan'ın kemancısı ayni zamanda.. Kemanı tek başına sahnede şov yapacak kadar güzel çalıyor, üstelik.
Bana Esme'yi Anlat'ı görün. Tiyatro Kedi genelde Zorlu'da sahneliyor oyunu ama, semt semt turne de yapıyor. Ben Kadıköy'de izledim. Ocakta Kozyatağı ve Ataköy'de olacaklar, mesela..
www.tiyatrokedi.com 'a girin. Mutlak size yakın bir yere de geleceklerdir.
Kaçırmayın..
En güzel şarkılarıyla İlhan'ı kaçırmayın, en azından..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA