Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Christian F.'nin gerçek yaşamı..

Christian F., 1970'li yılların sonlarında, önce Almanya, sonra dünyaya bomba gibi düşen, 5 milyondan fazla satan bir kitaptı. Ben de o yıllarda okumuştum.
Uyuşturucu bataklığı, hippilik sonrası dünya gençliğini örümcek ağı gibi sarıyordu, o yıllarda. Beyazcı, yani eroinman gençler satıcıları ile kentlerinin belli yerlerinde buluşuyorlardı. Zürih'te İğne Parkı'nda mesela.. Amsterdam'da Kanal Bölgesi'ndeki bir sokağın kafelerinde.. New York'ta 42'nci Cadde'de.. Londra'da Soho'da.. Bunların hepsinin içinden, önünden geçtim. O sefaleti gözlerimle gördüm, 70'lerde ve 80'lerde..
Berlin'de de, Hayvanat Bahçesi Metro İstasyonu çevresi, eroinci gençlerin yeriydi. Eroin parası için fahişelik dahil her şeyi yapan gençlerden biriydi, Christian F. Hatta çocuk.. 12 yaşında esrarla başlamış, 14'ünde eroine dönmüş, para bulmak için de, kendisini pedofillere pazarlamaya başlamıştı. İki gazeteci, onu buldular.. Saatler süren konuşmalarını teybe aldılar.
Önce Stern Dergisinde Almanya'yı sarsan bir röportaj, ardından, Christian F. adıyla dünyada yankılar uyandıran kitap çıktı.
Gazeteciler kızın soyadının sadece ilk harfini kullandılar. Çocuk olduğu için bir.. Tanınırsa, başının bir daha beladan kurtulmayacağını düşündükleri için iki..
Christian F. olup bitenlerden sonra, ona sahiplenemeyen annesinin yanından alındı. Tedavi gördükten sonra, çok disiplinli anneannesine verildi. 18 yaşından sonra kendi başına yaşamağa başladı. Gene "Beyaz"a döndü. Müsamaha gösteren ülkelere, Hollanda'ya, Amerika'ya, İsviçre'ye, Yunanistan'a gitti. Üzerinde eroinle yakalanıp 10 ay hapis yattığı için evlilik dışı doğurduğu oğlunu yanından aldılar. (Şimdi 17 yaşında.)
Christian bugün 51 yaşında. Geçen yıl, yeni bir kitap çıkardı, "Bu defa ben yazdım" diyerek. İlk kitabından ve ondan çekilen filmden hala ayda 6-7 bin lira telif hakkı kazanıyor. Eroin krizlerini önlemek için doktor reçetesi ile metadon kullanıyor ama zaman zaman iğne yaptığını da saklamıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA