Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu albümü alın..

İki gündür, arabamın müzik setinde "A Capella Boğaziçi/ Eurasian Tales/ Music by Fazıl Say" adlı CD dönüp duruyor. Bıkmadan usanmadan ayni melodileri dinliyorum..
Size "Bir gecede iki konser" başlıklı yazımda söz etmiştim, A Capella Boğaziçi gurubundan. Onların albümü işte..
8 Fazıl Say, bir de alaturka var. Kürdili Hicazkar Longa..
Beş genç sanatçı, soprano Seren Akyoldaş, Alto Ezgi Arslan, tenorlar, Kaan Bayır ve Recep Gül (Sersefil'in o harika final şarkısını yazan ve bu albümdeki tüm düzenlemeleri yapan sanatçı) ve bas Ali Göktürk (Gelişim'den çeyrek asırlık dost, Gülay Göktürk'ün oğluymuş o da..)
Bu beş genç, seslerini enstrüman gibi kullanıyorlar. Nasıl mı?. Bilen zaten biliyordur. Ben bilmeyenler için söylüyorum asıl.. "Bu albümü alın ve bu sizin için yepyeni müzik türünü dinleyin, âşık olacaksınız." O kadar iddialıyım..
Benim favorilerim, Longa başta, Fazıl'ın Nazım'ı, İstanbul'u dinliyorum'u ve gene Fazıl'ın Gershwin ve Mozart üzerine caz fantezileri yaptığı Alla Turca ve Summertime'ı..
Albümün adı neden İngilizce?.
Çünkü asıl dış piyasa için yapıldı. 2014 yılında yaygın bir Avrupa turneleri var, albümlerini yanlarında götürecekler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA