Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Birdenbire bi demokratikleşme paketi daha ortaya çıktı. Hayırdır.. Böyle paketler çıkıyor, çıkıyor sonra tam tersi oluyor kardeşim. Bizim ekonomimiz de bi garip. İhracat şuraya çıktı, bütçe disiplini şahane, dünya bizi alkışlıyor derken gürppp aşağı..
Ekonomik durumu anlıyorum. Biz Türkler kazandığımızdan fazlasını harcıyoruz. Hükümetler de, iktidarda kalmak için, bunu destekliyorlar. Habire bi yerlerden borç para bulup piyasaya pompalıyorlar. Eee... nereye kadar borçlanacan! Bi yerde tıkanıyor. Haydaa sil baştan.. Bi sürü adam ahkam kese dursun, işin özeti budur Abuzittincim.
Şimdi gene tartış.. Cumhurbaşkanımız da son dönem yaşananları türbülansa benzetmiş. "Türbülansa girer çıkarsınız. Şimdiye kadar türbülanstan düşen uçak yok..." demiş. Cumhurbaşkanımız bunu İtalya yolunda bizim gazetecilere söylüyor.
İtalya'da, İtalyan gazetecilere söylese biraz tuhaf kaçabilirdi. Çünkü dünya havacılığının en büyük 4'üncü kazası, türbülansa giren dört motorlu TWA uçağının İtalya'da yere çakılmasıyla olmuştur. Yıl 1959, yer Milano.
Suç her ne kadar pilotların üzerine yıkıldıysa da, 2009'da Atlantik sularına gömülen Air France da türbülans sonucu düştü. Arp sanatçısı Ceren Necipoğlu'nu da bu kazada kaybetmiştik.
Esasında Cumhurbaşkanımız söylediklerinde haklı. Türkiye dev bi uçak.. Türbülanslar Türkiye'yi etkilemez. Daha önce de çok türbülansa girdik çıktık. Gene de, türbülansa girmesek çok iyi olacak. Şimşekler altında tangır tungur sallanmak bile tatsız.. Öyle değil mi Abuzittincim?
Cumhurbaşkanlarının veya Başbakanların konuşma metinlerini hazırlayan danışmanların biraz daha dikkatli olmalarında yarar var galiba. Salı günkü grup toplantısında da Başbakanımız, hükümete karşı sert ve yersiz eleştirileri yapan bi İngiliz gazetesinin Başbakan Cameron tarafından kapatıldığını söylemişti. İngiltere Büyükelçiliği bunu hemen tekzip etti. İngiltere'de böyle şeyler olmaz Abuzittincim.
Başbakan Margaret Thatcher devrinde, ben BBC'de staj görüyordum. Liman işçileri greve gittiler. Bi hafta, iki hafta, üç hafta.. Ekonomi durmak üzere. Thatcher BBC'de, hani bizdeki "Ulusa Sesleniş" türü bi konuşma yapmak istedi. BBC reddetti. "BBC'nin tarafsız yayıncılık ilkelerine ters düşer" dediler. İngiltere'de basının durumu budur Abuzittincim. Garip bi memleket yani! Bize uymaz..
Habire siyasi olaylarla uğraşmaktan etrafta ne olup bitiyor farkına varamıyoruz kardeşim. Sanatsal faaliyetlerle ilgilenmez olduk. Çok başarılı işler çıkartan gençlerimiz var.. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin genç doçentlerinden Evren Sertalp Ankara'da bi fotoğraf sergisi açmış. Üç boyutlu. Kendini tabloların içinde hissediyormuşsun. Bunun hologramlısını da düşünüyormuş. İlginç, bu defa kaçırmamak lazım.
Mektubumu bitirirken münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA