Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Film yazamıyorum!..

"Niye eskisi kadar sinema yazmıyorsun" dedi, bir dost Ankara'da.. Ankara yıllarımda sinemasız günüm geçmezdi bilir..
"Vakit bulamıyorum ki" dedim.. İstanbul öyle bir Kültür Merkezi oldu ki, her gece iki üç gösteriden birini seçmek zorunda kaldığım için üzülürken, ne zaman olsa izleyeceğim bir filmi tercih zor..
Son zamanlar üç film görebildim..
Eyyvah Eyvah'ın üçüncüsü hoştu. Baştan sona gülerek, eğlenerek vakit geçirdik. Filmin kadrosu geniş. Hepsi de, iki dakika sürenler dahil, rollerini nasıl oynuyorlar..
Ama benim birincim, Fahir Atakoğlu.. Yok canım.. Filmde oynamıyor. Müziklerini yapmış.
Ama nasıl yapmış?. Gözünü kapa, seyretme dinle..
İkincim de Geyikli.. Öykünün geçtiği kasaba harika görüntülerle adeta baş rol oyuncusu.. Hangi kameraman çekmişse bu görüntüleri, helal olsun..
Tüm çabalarına rağmen, filmin tüm castingini elime geçiremediğim için yazamıyorum..
Ata Demirer, oyunculuğu kadar şirin bir film yapmış. Onu herkes biliyor zaten. Bu filmle özdeşleşen Demet Akbağ ve de Özge Borak'ı da biliyoruz tamam.. Ötesine benim araştırmacı gazeteciliğim yetmedi.
Mutlu son isteyen patron, filmlerinin internet sitelerine biraz da özensin, ne olur!.
Düzenbaz, bu yılın Oscar adayı rekortmenlerinden.. American Hustle.. Oyunculuk olağanüstü.. Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrence.. Hepsi Oscar adayı zaten, Filmin kendisi ve yönetmeni de aday ama, Düzenbaz bana yer yer gereksiz uzatılmış gibi geldi. 138 dakikadan bir yarım saat rahat eksilir, film daha tempo kazanırdı sanki..
Jack Ryan, Gölge Ajan, 1946'dan beri çekilen bir casusluk dizisinin son filmi. Ama James Bond gibi artık o da orijinal yazara ait değil. Tipi yaşatıyorlar. Bu defa baş rolde, son StarTrek/ Uzay Yolu filmlerinde Kaptan Kirk'ü oynayan Chris Pine var.
Kadro da güçlü.. Keira Knightley, Kenneth Branagh ve de çok çok iyi oynayan bir Kevin Costner..
Ben baştan sona zevkle ve heyecanla izledim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA