Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Poyrazoğlu'nun dönüşü..

Tam da zamanıydı.. Milletin gülmeye o kadar ihtiyacı var ki, bu birbirimi çiğ çiğ yeme günlerinden sonra.. Ve de yenisine gebeyken..
Ali Poyrazoğlu, uzunca bir aradan sonra Babam Dokuz Doğurdu ile vodvile döndü.Ali, Eli Saghi'nin "Benim Biricik Ailem" adlı oyunundan yola çıkarak yeniden yazdığı oyunu "Günlük yaşamın dalgalı denizinde, boğulmamak için kendilerini karaya fırlatıp sudan çıkmış balığa dönenlerin" (Yani bizim) güldürüsü" diye tarif etmiş.. İyi de etmiş.. Güldük, güldük rahatladık..
Vodvil türü izin verir, hatta gerektirir de.. Güncel şakaların tuluatla oyuna katıldığı anlar da bol bol alkışlandı. Finaldeki "Biricik aile" mesajı, "Dünyada cennet ailedir" deyişi, bol güldürünün tek duygusal ama güzel anıydı.
Siz Babam Dokuz Doğurdu'ya gidedurun, benim Ali dostuma bir sitemim var..
Diyelim ki ben Avustralya'dan, ya da Kars'tan geldim. Ali'yi ekrandan tanıyorum, tamam.. Peki, anneyi, gelini ve oğulu başarıyla oynayan öteki oyuncular kim merak etmem mi?. Ederim. Edince de kapıda verilen iki sayfalık programa bakarım..
Orda isimler var ama kim, kimdir?.
Oyunculardan biri Eser, öteki Nur, öteki de Güneş.. Özel seçilmiş gibi üçü de hem erkek, hem kadın isimleri ülkemizde.. Yani isimlere bakıp tahmin yapmam da mümkün değil..
Sevgili Ali,
Çok mu zor, bir temsilin iki sayfalık bültenine, kadroyu yazmak?.
Oyuncuların rolleri olmasa da, isimlerini yazdın hiç değilse.. Peki dekor kim?. Kostüm kim?.
Hemen tüm özel tiyatrolar bu ortak yanlışı yapıyor.. Yahu bilgisayara gir, yaz. Print al, dağıt.. 3 otuz para.. Böyle allı pullu ama, insana aradığını vermeyen, masraflı şeylere de ihtiyaç yok.. Bana bilgi lazım..
Üşenmedim. İnternette Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu sitesini buldum, girdim. Orda da kadro yazılı değil..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA