Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ceylan'a alkış..

New York Times'ta Manohla Dargis adlı yazar izliyor, Cannes Film Festivali'ni.. Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmini izlemiş ve bakın neler yazmış?.
"Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın taş gibi tekniği ve kasvetli zekası Kış Uykusu'nu hiç de sürpriz olmayacak şekilde Altın Palmiye adayları arasına sokuyor. Cannes'ın 'Bir Zamanlar Anadolu' gibi filmlerle, aşina olduğu bir isim olan Ceylan, zaten yavaş olan temposunu bu defa, daha da ağırlaştırmış.
Film ürkütücü bir güzelliği olan Kapadokya'da geçiyor. Muhteşem kayalardan oluşan doğal dekor içinde bir kibirli otel sahibi, gazeteye de, başkalarının kusurları üzerine makaleler yazıyor. Vaktinin çoğunu da Çekovvari bir konuşma maratonunda geçiriyor.
Bazen iğneleyici bir lezzet, bazen de gereksiz abartılar içinde oluyor.
Özenle işlenen olaylar, öykünün kadın ve erkeklerini, zengin ve fakirlerini etkiliyor.
Ceylan'ın filmi, 3 saat 16 dakika gibi hayli iddialı süresine rağmen, Amerikan sinema salonlarına girecek gibi görünüyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA