Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rengarenk bir coşku gecesi..

Bu gençleri benden başka izleyen yok ne yazık ki.. Benden başka yazan da yok. O zaman ayrı ayrı yazacağım..
Önce İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana Sanat Dalı Başkanı, Oral Yazıcı'ya teşekkür ederek başlayacağım.. ve harika ekibine tabii.. Bu müthiş gençleri yetiştirip ülkeme ve dünya sanatına kazandırdıkları için..
Zehra Tarım Özbal, Natela Arobelidze, Serge Tereşenko, Christoph Paluch, Murat Kurtulmuş, Zeynep Tutucu, Mercan Selçuk ve Gizem Tokgöz.. Yüreğinize, emeğinize sağlık..

***

Gece pırıl pırıl, ışıl ışıl, rengarenk "Dans Yağmuru" ile açıldı. Murat Kurtulmuş nefis bir koreografi yapmış..
İşte aralarında minicikler de olan, dansçılar..
İlgi Çoşar, Hazal Dingiloğlu, İlayda D. Küçük, Arda Erkara, Burak Kesimoğlu, Metehan Tarkun (8.sınıf) Elenay Bacı, Miray Bacı, Gülce Erim, Afiyet Yalçın, Tufan Elitaş, Deniz Sıtkı (9.sınıf) Eylül A. Adıgüzel, Aycan Ersal, Gülce Su Gümüş, E. Deniz Akarslan, Y. Berkay Günay (10. sınıf)
***

"Bir damla Orhan Veli" olağanüstü bir düşünce ürünüydü. Müşfik Kenter'in hala kulaklarımdan silinmeyen sesiyle "İstanbul'u dinliyorum"u dinlerken göz yaşlarımı tutmaya çalıştım ki, Mercan Selçuk'un enfes koreografisi ile, o harika dansın anını kaçırmayayım.
Bu defa üç usta vardı, sahnede.. Nilüfer Akcanbaş, Duru Kaçmaz, Buket Polat (Lisans 2-3)
***

"Rondo Alla Turca" da işte ilk defa "Keşke Kültür Bakanı Ömer Çelik burada olsa ve Mozart'a ilham veren Türkler'in yüz yıllar sonra hala nasıl dünyanın ezberinde olduğunu görseydi. "Görseydi" çünkü bir defa müziğin yanında harika bir görsellik vardı.. Yulia Çataltepe, Desiree M.
Maliki, Lara Yalçın (6.sınıf) Buket Ulusoy, Ecem Yüksel (7.sınıf)
Christoph Paluch'un adımlarıyla öyle neşeli dans ettiler ki..
***

Delibes'in Sylvia Balesinden "Pızzıcato Etude" de İlgi Çoşar, Hazal Dingiloğlu, İlayda Küçük (8.sınıf) Afiyet Yalçın (9.sınıf) çok çok iyiydiler gene..
***

"Esintiler" yeri yerinden oynattı, Zehra Özbal'ın koreografisiyle, bir Rus, bir Tatar, bir İspanyol halk dansı izledik. Hele İspanyol dansı olağanüstüydü. Eylül A. Adıgüzel, Aycan Ersal, Gülce Su Gümüş, E. Deniz Akarslan, Y. Berkay Günay (10. sınıf) Melisa Ayanoğlu, Naz Özakıncı, P. Şimal Özcan Zeynep Uzel (11. sınıf) Begüm Aktaş, Hakan B. Aydemir, G. Gülşah Doğan (12. sınıf), dakikalarca alkışlandılar.
***

"La Vıvandıere"da Buket Polat'la dans eden Can Bezirgan'ı iki yıl önceki temsilden hatırlıyorum. O zaman altını çizmiştim. Can harika bir dansçı olmuş.
Sıla Aşık, İlayda Binzet, G. Feda Dündar, Duru Kaçmaz, ikiliye kusursuz eşlik ettiler.
***

"Le Corsaire" solosunda Hakan B. Aydemir'e doyamadık. Çok kısaydı süresi.
Ardından Kuğu Gölü solosunda bir Prens geldi, sahneye.. Daha onuncu sınıf öğrencisi, Y. Berkay Günay.. Ama nasıl bir prens.. Fiziği, yeteneği müthiş. Berkay'ı elimizde tutamayız. Dünyanın en büyük kumpanyaları kaçırır onu mezun olur olmaz..
Harlequinade soloda da E. Deniz Akarslan'ı (10. sınıf) da parlak bir gelecek bekliyor, belli..
***

Oral Yazıcı ve Zehra Tarım Özbal'ın koreografisini yaptığı Şoştokoviç, Offenbach ve Rossini Üçlemesi ilk bölüm için harika bir final oldu. Gene iki yıl önceden adını not ettiğim Nicolas Nolte, daha da müthiş olmuş şimdi.
Melisa Ayanoğlu, Naz Özakıncı, Zeynep Uzel, Begüm Aktaş, Beril Baştürk, İlayda Binzet, G. Gülşah Doğan'ın (12. sınıf) arasında harikaydı, Nico.
***

İkinci bölümde, Minkus'un müziği ve Petipa'nın koreografisiyle klasik La Bayadere balesinden bölümler izledik..
Harika bir Nilüfer Akcanbaş, harika bir Nicolas Nolte vardı, baş dansçılar olarak.. Harika bir üçlü.. Beril Baştürk, Duru Kaçmaz, Buket Polat..
Ve gerçekten olağanüstü bir kordobale.. Eylül A. Adıgüzel, Begüm Aktaş, Sıla Aşık, Melisa Ayanoğlu, Elenay Bacı, Miray Bacı, İlayda Binzet, G. Feda Dündar, Gülce Erim, Aycan Ersal, Gülce Su Gümüş, Naz Özakıncı, P. Şimal Özcan, Simge Ulueren, Zeynep Uzel, Afiyet Yalçın.
***

Teşekkürler İstanbul Üniversitesi.. Teşekkürler, hocalar.. Teşekkürler gençler.. Ve teşekkürler bu salonu bize armağan eden Selami Başkan.. Seni gönderdiler ama, eserlerin duruyor. Biz de unutmuyoruz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA