Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Matematik bilenler gelsin!..

Muhalefetin çatı adayı tartışılıyor.. En başta da muhalefet kendi içinde tartışıyor.. Görünüm tartışmaya uygun.. Adını ben bile nerdeyse ilk defa duydum. Buraya kafadan yanlış yazabilirim. Gazetelere, ya da internete bakmam lazım.. Anlayın.. (Nitekim açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu da yanlış telaffuz etmiş..) Efendim Cumhurbaşkanlığı makamına ne kadar yakışırmış?.
Efendim CHP, tabii MHP'nin de ilkelerine ne kadar uygunmuş?.
Tabii, ortada bir siyasi seçim olduğuna göre, bu aday ne kadar siyasetçiymiş?. Mitingde konuşabilir, seçmeni etkileyebilir miymiş.. miş.. miş.. miş..
Bunların hepsi, ortadan alışa geldiğimiz bir seçim olsa doğru konular.
Ama ortada yepyeni, bambaşka bir seçim türü var..
Eğer İkinci Tur yapılacaksa, (ki muhalefetin tek umudu bu, bu yüzden hesaplar "yapılacak" üzerine yapılmalı) 10 Ağustos'ta ortada iki aday olacak..
İktidarın adayı (yüzde 99.99 Recep Tayyip Erdoğan) ve öteki..
Bu ötekinin "Doğru" olması demek, "Recep Tayyip Erdoğan'ı geçebilme şansı olan biri olması" demek..
AKP'nin son seçimde aldığı oy yüzde 44!.. BDP, HDP, artık adı neyse, ben de karıştırdım, onların iktidarla ortak hareket edecekleri kesin.. Eder yüzde 50, falan.. CHP ve MHP'nin toplamı bu orana ulaşmıyor.
Şunu da hesaba katın.. AKP seçmeni, her seçimde sandığa gidiyor. Muhalefet seçmeni, hele ümidi yoksa, 10 Ağustos'ta tatilini kesip dönmez bile..
Yani, çatı adayının kazanmak için mutlak AKP'den oy devşirmesi gerek. Böyle biri bulunursa, muhalif seçmeni de umutlanır ve sandık başına koşar..
Hesap bu hesap.. Yani, işin siyasetle falan ilgisi yok.. Basit bir toplama, çıkarma işlemi. İlkokul birde öğretirler, aynen o..
Haa, şunu tartışabilirler..
AKP'den oy koparabilmek için falanca, bu ilan edilenden daha uygundu. Anlarım.. İtiraz edenler, bu yönde başka isim ileri sürerlerse, tartışılır..
Ama lafı "İlke, ülke, siyaset, miting, meydan"a getirdin mi, boş konuşuyorsunuz demektir, arkadaşlar..
Ortada iki kişilik bir yarış ve start yerinde, yarışı şimdiden kazanmış görünen bir Hüseyin Bolt var.. Size lazım olan, daha iyisi, daha uygunu, daha yakışanı, falan filan değil.. Sadece ve sadece daha hızlısı..
Bilmem anlatabildim mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA