Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alaçatı'da sabah!..

İzmir olunca, Alaçatı'da kahvaltısız olmaz.. Bir hafta önce, geleneksel kahvaltı mekanımız Orta Kahve'de servis edilen o inanması güç şişirme kahvaltıdan sonra, bir daha oraya adım atmama kararı almıştık. Bu defa Sevgili Korcan Karar'ı aradık. Korcan Alaçatılıdır. Sky'dan ayrıldıktan sonra, iyice yerleşti..
O tavsiye etti, "Balıklı Rum" diye.. "Yapma, ora meyhane" dedik.. "Siz adına bakmayın. Meyhane olarak da iyi ama, kahvaltıları da aşağı kalmaz" dedi..
Pek aklım yatmadı ama gene de gittik. Sonunda Korcan haklı çıktı. Alaçatı'da bugüne dek en güzel kahvaltılarımızdan biri oldu. Önümüze gelen her şey lezzetli, tazeydi. Servis harikaydı. Ben de sizlere tavsiye ediyorum. Gecesini bilmem.. Denemedik ama Balıklı Rum'da, balıksız bir kahvaltıyı mutlak deneyin.
Ne var ki, trafiğe "Güya" kapalı kent merkezinde motosiklet terörü devam ediyor. Motorlular, kendilerini "Yaya" farz edip, yayalara ait her yerde sürüyorlar, kaldırım dahil. Onlara yasak yok..
Alaçatı Belediyesi aldırmıyor. Polisi aldırmıyor. Ben 75 yaşımla, o güneşin altında yürürken, 15 yaşındaki çocuk motorla vız vız gidiyor, üzerine sürdüğü insanları kaçıştırıyor. Bu nasıl iş?.
İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayıp, motosikletlerin özel statüleri, ayrıcalıkları olmadığını tüm teşkilata açıklamalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA