Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İşte güzellik bu..

Dünya Kupasının erken maçını izlemek için her zamanki gibi ekranın başına geçip TRT1'i tıkladım ki, karşıma maç yerine Hayko Cepkin çıktı. Ünlü Rock sanatçımız, Pir Sultan Abdal'ın en ünlü deyişlerinden biri "Demedim mi" yi söylüyor, klipte yer yer semazenler dönüyordu.
Önce şaşırdım. Sonra jöton düştü tabii..
Ramazan'la beraber, TRT Dünya Kupasının erken maçlarını TRTSpor ve TRTHD kanallarına kaydırmış, TRT1'i iftar programına ayırmıştı.
Düzenleme müthiş, klip güzeldi. Hayko da, harika söylüyordu..
Ama en güzeli, TRT'nin bu klibi başlayan ramazan için hazırladığı özel program içinde yayınlamasıydı.
Düşünebiliyor musunuz?.
TRT'nin özel iftar programında, Ermeni asıllı bir rock şarkıcısı, Alevi Dünyası'nın "Yedi Ulular" diye tanıdığı ozanlardan biri, birincisi, Pir Sultan Abdal'ın deyişlerini, çok sesli müzikle seslendiriyordu.
Üç dakikalık klibi büyülenmiş gibi izledim.. "İşte benim güzel ülkem.. İşte benim zenginliklerim" dedim içimden.. Kendimi bir an için nasıl mutlu hissettim.
Biz buyuz işte.. Bu olmalıyız hepimiz.. "Bir orman gibi kardeşçesine yaşamak" işte bu.. "Bu dervişlik bir dilektir Bilene büyük devlettir Yensiz yakasız gömlektir Giyemezsin demedim mi?" diye haykırıyordu Hayko, nasıl bir coşkuyla, Pir Sultan'a tercüman olarak.. Hepimize, herkese tercüman olarak..
TRT'yi kutlarım. Hayko Cepkin'e ve şarkısına, klibine emeği geçen herkese teşekkürler, binlerce..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA