Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Son Dakika!..

Salı sabahı dokuzda televizyonun kumandasına dokundum. Hep haber kanalına bağlı durur.. "Ne var ne yok" diye bakar, güne öyle başlarım.. "Son Dakika" yazıyor, alt yazılar yerinde.. Kırmızı harflerle..
Emniyette operasyon başlamış, sahur vaktinde.. Onu haber veriyor..
Gözaltına alınan polisler, sağlık kontrolünden geçmiş.. Başka?. Başka haber yok.. "Son Dakika" var ya!..
İşe geldim.. Yazıları yazdım, bitirdim.. Kafamı kaldırıp ayni haber kanalına baktım.. Hala "Son Dakika" ve hala "Gözaltına alınan polisler sağlık kontrolünden geçti" kırmızı yazısı.. Yahu bu haber TV'cilerine anlatamadım ki, bu kanalların en büyük işlevleri, alt yazılarıdır.
Bu kanalları evde oturanlar izlemez.. Onlar Müge'ye, Esra'ya takılırlar..
Haber TV'si vakti olmayan iş adamları ve kadınlarının kanalıdır.
Bir an bakabilirler ekrana ancak, ne var, ne yok diye, o kadar.. Bu yüzden Haber Televizyonculuğu "Alt Yazı yazma" sanatıdır, özünde..
Sanat!.. Sadece bilgi değil..
Son Dakika, adı üstünde.. O anki önemli haberi bir an yazar, dikkati çeker, bir kaç dakika sonra alt yazılara alır, gelişmeleri de verirsin, öbür haberleri de.. Çünkü iş adamları, yurtta, dünyada öbür olup bitenleri de merak ederler. Bu televizyonları hiçbir şeyi merak etmeyenler yönetiyor olmalı ki, ayni cümlenin beş saat "Son Dakika" diye orda durması kimseyi rahatsız etmiyor..
Yahu kendi merak etmeyen adamdan gazeteci olur mu?.
Bu meslek insanların merak duygularını tatmin için doğdu.
Sen en başta merak edeceksin ki, milletin neyi merak edeceğini de bilesin..
Veriyorlar, alt yazı işini ayda 300 lira alan bir stajyer acemisine.. O da saatlerce bizimle dalga geçiyor..
Koca televizyonun binlerce lira alan üst yöneticileri arasında kendi kanalını izleyen tek kişi de yok ki, rezillik saatlerce sürüyor, o acemi delikanlının keyfi sürdükçe.. Alt yazı, bu ülkedeki en deneyimli, en pahalı adamın işidir. Haber Kanalı sahipleri, CEO'ları, Genel Yayın Yönetmenleri bunu bir anlasalar!. Bu televizyonculuğu bu ülkeye getiren ve öğreten Nuri Çolakoğlu kardeşim!..
Bu "Ana Kural"ı belletmedin mi, kimseye?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA