Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Karşıyaka'daki minik adam!..

Gürer Aykal Şefimin sözleşmesini, hem de Gürer Amerika'da iken, kendisi ile konuşmadan tek taraflı fesheden Karşıyaka'daki minnacık adam, tükürdüğünü yalamak için açıklamalar yapmış.. Ana hedefi kültür ve sanatmış da.. Gürer Şefimi çok sever ve sayarmış da..
Yalnız yeni yapılanma için bu değişikliği yapmış da.. Yani biz, eşeğiz ya önümüze konanı yeriz..
Minnacık adam yanıt vermeyi düşünürken, İzmir'den bir mail geldi..
Serdar Songunlar göndermiş..
Cevabım o mailin içinde..

***

Aynı kurumda çalışan bir sanatçı olarak geçen hafta benim de işime son verildi.
Arkadaşlarıma aşağıdaki satırlarla haber verdim.
"Özellikle son iki sezondur, gerçekleştirdiği etkinliklerle bırakın İzmir ve Türkiye'yi, Avrupa çapında da bir üne ulaşan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Genel Koordinatörü olarak, 5 Ağustos 2014 Salı günü Karşıyaka Belediye Başkanı tarafından görevime son verilmiştir.
1982 yılından 2012 yılına kadar İzmir Devlet Opera ve Balesi merkez olmak üzere ülkemizin tüm operalarında dramaturg olarak çalışan bir sanat emekçisiyim. Bu yıllara paralel, 1984 yılından bu yana Uluslararası İzmir Festivali'ni düzenleyen İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın kurucularından ve bu kurumun Yönetim ve İcra Kurulu üyesi olarak görevimi sürdürmekteyim. Yine buna paralel 1996 yılından bu yana Dr. Nejat F.Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması'nın Genel Sekreteri olarak soluk aldığım kent İzmir'de çok sesli müziğe katkılarımı yapma uğraşı vermekteyim.
2009 yılında temeli atılan, 25 Mayıs 2011'de çalışmalarına başlayan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi bugüne değin 249 etkinlik gerçekleştirmiş ve yaklaşık 100 bin izleyici ile buluşmuş bir kurumdur.
Temelinden açılışına, her taşında emeğim olan bu güzel kurumdan yalnızca Karşıyaka Belediye Başkanı'nın iki dudağından çıkan sözle hiçbir gerekçe gösterilmeden uzaklaştırılmış bulunmaktayım.
Bu eylem geçtiğimiz günlerde önce büyük sanat adamı, değerli şef Sayın Gürer Aykal'a da yapılmıştı.
Birlikte, çok kısa bir süre içinde Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'ni Sanat Arenasına çıkarttık. Geçtiğimiz sezon kurumumuzu Semiha Berksoy Opera Vakfı olarak "Özel Ödülü" ile taçlandırdılar.
Ben sanat adamıyım. Mezun olduğum Üniversite de Güzel Sanatlar Fakültesi. Bize ilk derste öğretilen 'Sanat halka indirilmez, halk sanatın yanına yüceltilir.' Popülist politika bunun tersini söyler. Başkan aynen bunu yapıyor. Düşüncelerini sanatçılarla, hele hele yakınında bulunan sanatçıyla paylaşmayan bir Başkan, sanat adına kentine ne verebilir? Koca bir hiç..
Yüce Atamızın partisi olan CHP'li bir Belediye, Atatürk'ün en önem verdiği çok sesli müzik ve bunun sonucu Orkestra konusunda, üstelik var olan bir orkestranın gelişimine set çekmiştir. Bu, Cumhuriyet tarihimizde önemli bir olay olarak yerini alacaktır. Bunun aydın Karşıyakalılar ve sanat dünyamız için ne kadar önemli bir olay olduğunu bilmem anlatmama gerek var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA