Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Prandelli'yi kovmayacak aday olmasın!..

Kovmak" fiilini başlığa koymaya bir türlü elim varmadı. Yazdım, sildim, yazdım sildim.. Ama sonunda yazdım.. Çünkü, Galatasaray'ı oyuncak haline getiren bu adamın derhal kovulması gerek..
Çapsızın biri, ama iyi adam.. İyi niyetli adam..
Kenarda çok içten çırpındığını, benden fazla üzüldüğünü görüyor ve acıyorum.. Ama sempatilerimi işime karıştırmamam lazım. Bu yüzden, o ağır fiili yazıyorum..
Prandelli derhal kovulmalı..
Ko- vul- ma- lı!..
Kulübü, maddi, manevi batıran ve acele baskın kongre kararı alıp arkasına bakmadan kaçan ve de utanmadan, sıkılmadan, hala "Mayıs 2015'te dönebilirim" diyen Ünal Aysal'ın Galatasaray'ın başına getirdiği bu beladan derhal kurtulunması gerek.
Prandelli'yi, beğenen, öven, alkışlayan bir gurup var ülkede..
Fener medyası.. İsmail Kartal nasıl Galatasaraylıların sevgilisi ise, Aziz Yıldırım'ın "Kalacak" sözleri, nasıl sarı kırmızı camiada bayram havası yaratıyorsa, Prandelli de Fener için o..
İtalya dışında tek takım çalıştırmamış, İtalya'nın içinde de pek bir halt edememiş, her nasılsa başına geldiği İtalyan Milli Takımını da Dünya Kupasında perişan etmiş bu adamı Fener Medyası durmadan "Kariyerli, değerli" diye yazıp durdu ki, kalsın..
Ünal Aysal, tabana kuvvet kaçınca Alp Yalman "Galatasaray sahipsiz kalmaz" diye ortaya çıktı. Aysal'ın batırdığı kulübü, düze çıkarmaktan vaz geçtim, nefes alır hale getirmek için fevkalade deneyimli bir başkana gerek vardı. Gelmiş geçmiş en iyi başkanlardan biri, yaptıkları tarih olan Yalman tam da bu zamanın adayıydı.
Derken son gün, son saatte, o ana kadar adı bile geçmeyen Duygun Yarsuvat ortaya çıktı. "Galatasaray demokrat kulüptür. Tek adamla seçime girmez" dedi. "Yahu, Sayın Yarsuvat, geçen seçimde Ünal Aysal tek adayken nerdeydin" diyen çıkmadı.
Yarsuvat'ın aslında niye aday olduğu da hemen anlaşıldı.
Aysal, işler yoluna girerse, tekrar başkan olmaya niyetliydi. "Mayıs 2015'te aday olabilirim" dedi, aniden..
Ertesi gün de Duygun Yarsuvat konuştu. "Ben emanetçiyim. 2015 Mayısında kongre var.."
Nasıl emanetçi olduğunu da, kadrosunu Ünal Aysal ekibiyle kurarak gösterdi. "Galatasaray krizde. Bu krizden emanetçi ile çıkılmaz. Devamlı yönetim lazım" diyen Alp Yalman da bir hata yaptı. Toparlayıcı bir ekip kurması beklenirken, Adnan Polat'la kapandı ve Yarsuvat'a "Bunlar Galatasaray'ı kurtarma değil, Adnan Polat'ın intikamını alma ekibi" deme fırsatı verdi.
Şu anda, liseli olmanın verdiği avantaj ve Yalman'ın hatalarıyla, Duygun Yarsuvat seçimi kazanacak, mayısta da başkanlığı Ünal Aysal'a devredecek gibi görünüyor.
Kim kazanır, inanın artık umurumda değil. Umurumda olan..
Önlerinde Fenerbahçe derbisi ve Avrupa'ya "Tamam.. Devam" yolunda önemli İstanbul'daki Dortmud maçları varken, hiç bir adayın "Ben gelirsem, Prandelli gider" demesi beklenemezdi. Ama beklenenden de fazlasını yaptılar. İşi nerdeyse "Prandelli'ye Övgü Yarışması"na çevirdiler..
Şimdi o maçlar geçti.. Şimdi takke bininci defa düştü, kel on bininci defa göründü. Artık taktiksel konuşmaların değil, gerçeği "Dan" diye söylemenin zamanı.. "Ben seçildiğim anda Prandelli biter" diyemeyen, adaylığını geri çeksin..
"Ben seçildiğim anda Prandelli gider" diyemeyene Galatasaray kongresi oy vermesin..
Futboldan bihaber bu İtalyan'ın Galatasaray'ı oyuncak yapmasına hala izin verecek kişi, Galatasaray'a başkan olmamalı..
Seçerseniz, Ünal'ı aratır!.
Bu kadar!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA