Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Brad Pitt için..

Brad Pitt hayranı iseniz, zaten fazla lafa gerek yok..Muhtemelen görmüşsünüzdür bile.. Bir de savaş filmlerine meraklı iseniz, o zaman da tavsiye ederim, iki saat 15 dakika süren "Öfke/Fury" filmini..
Onun ötesindeki fikrim, "Gitmeseniz de olur.."
Öfke, savaşı anlatarak savaş nefreti yaratan, ama artık nerdeyse kabak tadı veren 2. Dünya Savaşı filmlerinden biri..
İnsan nasıl insanlığını yitiriyor? İnsan nasıl acımasızca öldüren bir makineye dönüşüyor. Falan filan..
Filmde dikkatimi çeken iki sahne var..
Birisi başlangıçtaki Spilberg, Savaş Atı/ War Horse göndermesi.. Orada bir Amerikalı ve bir Alman kendi yaşamlarını tehlikeye atarak, el ele veriyor ve dikenli tellere sarılmış bir atı, ateş altından kurtarıyorlardı. (Ben de bunun altını çizerek, tepe yazıma, Kılıçdaroğlu'na gönderme yapıyorum.).
Burada, Brad Pitt, gene savaş alanında bir atı, okşayıp serbest bırakıyor. Ama önce binicisi Alman'ı vahşice öldürüyor. Farka bakar mısınız?.
İkincisi..
Bir otlakta, Almanların o dünyaca ünlü, zamanının en güçlü tankı, bir Tiger Panzeriyle, onun nerdeyse yarısı sağlamlığında bir Amerikan Tankı karşı karşıya geliyorlar. Tam bir western uyarlaması.. Sokağa iki baştan iki kovboy girer.. Birbirlerine karşı yürürler hani.. Hem rakiplerini, hem çevreyi kollayarak yaklaşırlar..
İki kovboy yerine iki tank koyun.. İşte onu çekmiş, yazar yönetmen David Ayer.. Ama harika çekmiş!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA