Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başbakan’a soru!..

RTÜK, çifte kira ile bana izlettiği paralı maç yayınlarını bir de yayın üzerine doldurduğu bant reklamlarla rezil hale getiren Digiturk'ü engellemek üzere, ittifakla bir karar aldı ve canlı yayınlar, haberler ve çocuk programları üzerine bant yayını alınmasını yasakladı.
Tarih, 15 Ekim 2014..
..ve 2 Kasım'daki derbi maçı gene üzerine doldurulan bant reklamlarla piç edildi.
RTÜK'ün aldığı karar 19 gün boyunca nasıl oldu da yürürlüğe girmedi peki?.
Sayın Başbakan'a sorum işte bu.. Milyonlarca, ama gerçekten milyonlarca televizyon izleyicisini çıldırtan ve dünyada benzeri olmayan uygulamayı kaldıran yönetmelik değişikliği niçin uygulanmıyor..
Ben araştırdım..
Karar, bir hafta RTÜK'te beklemiş, nedense.. Sonra Başbakanlığa gönderilmiş, Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere. Yürürlüğe girmesi için bu yayın şart..
Ama hâlâ Başbakanlık'ta bekliyor. Ya da bekletiliyor..
Bu RTÜK ve Başbakanlık bekletmeleri yüzünden yayıncı kuruluşun elde ettiği haksız kazancı düşününce, alt kademelerdeki bir takım çalışanlar hakkında aklıma çok fena düşünceler geliyor.
Bu düşüncelerin önlenmesi açısından, Sayın Başbakanım, müfettişlerinize talimat verir, 15 Ekim'den bugüne dek, bu kararın Resmi Gazete'ye ulaşmama sebebini soruşturtur musunuz?.
Ben gece yarısı Meclis'ten geçen yasanın, o saatte Cumhurbaşkanı tarafından imzalanıp, bir kaç saat sonra basılan "Resmi Gazete ek sayısı"na yetiştirildiğine hem de defalarca şahit oldum da!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA