Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tacizci reziller!..

Bir takım reziller, bana özel, rehberlerde yer almayan, istihbarat servislerinde verilmeyen cep numarama, defalarca itiraz etmeme rağmen saldırı ve tacizlerine devam ediyorlar.
.. ve ne yazık ki, bana 1994 yılından beri servis sağlayan Turkcell de, bu tacizleri önlemiyor. Bir açıklama yollamışlar gene..
Mesajlar bana dört kaynaktan geliyormuş.
Turkcell'den.. Diğer cep telefonu operatörlerinden ve Türk Telekom'dan. BTK'dan (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ve yetki alan 338 adet Sabit Telefon Hizmeti İşletmesinden ve Merdiven altı tabir edilen, bireysel hatlar üzerinden yasadışı mesaj gönderen kaçak firmalardan.
Turkcell, kendi şirketinden yollanan mesajlara müdahale etmiyormuş.. Ötekilere de zaten edemiyormuş.
Peki ben bu tacizleri, bu rezillikleri nasıl önleyecekmişim?.
Turkcell'den gelenleri engellemem kolaymış. 532 numaralı çağrı merkezini aramam yetermiş.
Öbür kanallardan gelenleri önlemek için de SMSPLUS yazıp 2222'ye gönderecekmişim. O zaman bu SMS+ adlı servise abone oluyormuşum. Olunca, engellemek istediğim mesajı yollayan numara ya da kurum için "SMSENGELLE boşluk sonra kurum adı ya da numarasını yazıp 2222'ye göndermem yeterli oluyormuş..
Hayır efendim, olmuyor.. Bana bunları ağustos ayında ziyaret edip anlatmışlardı.
2222'ye ne "Engelle" mesajları attım.. Değişen hiçbir şey olmadı..
İşte beni ısrarla taciz edenlerin yeni listesi..
Hadi engelleyin..
Noxwin.. Yasa dışı kumar sitesi.. Devletten de pervaları yok adamların. 350 lira da canlı kumarhane fişini bedava veriyorlarmış. Tuzağa takılın da, donunuzu alsınlar diye..
Parasino5.. Bu da benzeri yasa dışı kumarhane. 250 liralık bedava fiş..
Emet Termal.. Kütahya'da bir otel.
Jojopoker.. Adıüstünde. Poker sitesi. Yasa dışı tabii. Kumar bu ülkede yasak.
CHP.. Onlar da başladı, iyi mi?. Kılıçdaroğlu'nun faaliyetlerini bildiriyorlar bana.. M.Sarıgül.. İstemediğimi yazdım. İlgili herkesle haber yolladım, ama hastalık sürüyor.
DAP YAPI.. Caz ve kokteyl eşliğinde daire satacaklarmış bana.
DRY Corner.. Kuru Temizleme şirketi bile başladı.. İyi mi?.
Kordon 1 Balıkçısı.. Bıktım usandım, yazmaktan. Ama onlar bıkmadılar. Hadi bakalım, Turkcell bunları engellesin de görelim..
Niye 2222'ye bildirme yerine buraya yazıyorum.. Çünkü ağustos ayında gelip bu sistemi bana öğrettiler. Kaç SMS attım 2222'ye, hiçbir işe yaramadı. Şimdi burada yazıyorum ki, şikayetlerimin şahitleri olsun..

***

Bütün cep telefonu sahiplerini bu tacizlerden kurtarmak BTK'nın elinde.. Böyle bir dokunmakla binlerce mesaj gönder sistemleri yasaklayacaklar. Junk (Çöp) mesaj istemeyen abonelere mesaj yollanmasını suç sayıp ağır cezalar koyacaklar.
Müşterilerinin tacizlerine seyirci kalan operatörlere de ağır cezalar verecekler.
Başka yolu yok!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA