Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Etrafımız Hacivatlarla doldu!..

Maç spikerlerimizin futbolcu tanıma adetleri ve görevleri yoktur. Bu yüzden "Şut" ve "Kafa" diye iki futbolcu, yıllardır her takımda oynar..
Şutu da görürsün zaten, kafayı da.. Peki maçı stattan anlatan ve çıplak gözle gören TV spikeri ne yapar?. Ne yapacak?. Pozisyon yakın ve yavaş çekimle tekrarlandığı zaman, önündeki ekrandan numarasını okur, listeye bakar ve size adını söyler.. Aslında o sırada siz de görmüşsünüzdür, hacet kalmamıştır ama, ne gam..
Şimdi spiker kardeşlerimin işi daha da zorlaştı.
Çünkü sahalarda, birbirinin kopyası bir yığın "Hacivat" dolaşıyor.
Çocukluğumun en büyük eğlencesiydi, Kilis'te Karagöz izlemek. Öyle sevdim ki, evde kendim takım yaptım bir defasında.. Yılbaşında perde kurduk, kuzen Necip'le, aileye oynattık. Kim bilir ne sıkıntılar çekti, büyükler, "Çocukların hevesi kırılmasın" diye tahammül ederlerken.
Hacivat, geleneksel gölge oyunumuzun, entel, çelebi tipiydi. Perdeye düşen gölgesi ezberimdedir.
İşte o gölge, şimdi futbol sahalarında koşup duruyor. İzlediğim her maçta, sahada bir yığın Hacivat var..
Forma farkı olmasa, sırtlarında kocaman numaralar yazmasa ayırmana imkan yok..
Bu nasıl bir moda köleliliğidir, anlama da imkan yok..
Yahu sen zaten, ünlü bir adamsın. Çapına göre, uluslararası, ulusal, ya da yerel.. Ama bir yerde ünlüsün ve orada "Rol model", yani örneksin.. Kopyadan örnek olur mu?. Sokakta senin gibi onlarca, yüzlerce insan dolaşıyorsa, sen neyin örneğisin?.
Rol model olacak kişinin, kişisel özellikleri, seçimleri olmalı.. Daha uzaktan siluetini, yani gölge oyunundaki gibi karaltısını gördün mü "Bu o" demelisin..
Şimdi hangisini görsem "Bu Hacivat" diyorum. Hepsi Hacivat kopyası çünkü.. Hacivat'ı bilmeyenler, lütfen bi zahmet Google girsinler ve resimlerini bulsunlar.
Hacivat'ın gölgesiyle bizim futbolcuların gölgelerini üst üste koysunlar ve çakışmayı görsünler..
Bir şeyi merak ediyorum..
İnsanın kendine özenmesi, bakmayın "Ben kendim için.." diye başlayan nutuklara, karşı cinsin dikkatini çekmek, kalabalığın içinde "Fark edilmek" içindir.
Şimdi bu genç kızlara soruyorum..
"Bu futbolcu Hacivatlar hoşunuza gidiyor mu?. Mesela bir gece kulübünün loşluğunda, onlarca Hacivat arasında, kim, kimdir, ayırabiliyor musunuz?. Aman bayıldım" diyor musunuz?.
Hepinizin cebinde milyonlar var, Hacivat Kardeşlerim.. Bu milyonları, kopya etmek değil, kendi kimlik ve kişiliğinizi yansıtan bir "Örnek" olmak için kullanın..
Kolay iş değildir bu.. Özel yetenek, hatta üstüne eğitim gerektirir. Ama "İmaj Maker/ İmaj yaratıcı" diye insanlar var..
Hem de modayı izleyerek, size en yakışanı, ama sizi, sürüden de ayıranı bulur ve uygularlar..
Onlardan birini bulun.. Yardımcı olsun.. Asıl Yaşam Koçluğu budur. İmaj makerlık!.
Bu dünyada en kolay şey, başkası olmaktır. Bakar, kopya edersin.
Kendin olmak ise, en zorudur. Yaratıcılık gerektirir çünkü..
Hacivat kardeşlerim..
Kendiniz olmayı bir denesenize!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA