Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir kahkaha tufanı!..

Sersefil adlı müzikallerine bayıldığım Tiyatro Sahnekarlar'dan haber gelince koştum gittim. Severcan Kardeşler, bu defa Abim Geldi adlı bir oyun sergiliyorlarmış.
Perde açıldı.. İki dakika sonra anladım tabii.. Marc Camoletti'nin dünyaca ünlü komedisi Boeing Boeing'i uyarlamış Bora Severcan. Yani yeniden yazan ve yöneten o..
Dünyaca ün, filmden geliyor. Beş yıl önce Paris sahnelerinde rekor kıran oyunu, Hollywood film yapmış, baş rollerinde de Tony Curtis ve Jerry Lewis'i oynatmıştı. (1965) Gülme krizine girmiştik.
Filmde güzel kızlar, serde gençlik var.. Bundan iyisi Şam'da kayısı..İki kez gittiğimi hatırlıyorum., Sonra, 2002'de İstanbul'da sahneye kondu. Sadri Alışık Tiyatrosu'nda..
Kerem'i hatırlıyorum tabii. Bir de becerikli hizmetçiyi oynayan harika Asuman Dabak'ı.. Asuman o rolüyle ödül de almıştı, sezon sonunda..
Bu defa Tony Curtis'in yerinde Bekir Aksoy var. Hakan Gerçek tiyatrosunun "Sanat" adlı oyununda harikaydı. Jerry Lewis'in rolünü de Volkan Severcan yüklenmiş.. İkisi de nasıl "Büyük" oynadılar, göreceksiniz.. Gidip göreceğinize inanıyorum çünkü..
.. ve üçü de hem fizikleri, hem oyunları ile göz alan hostesler..
En başta, taa, Bilgi Üniversitesi sahnesindeki Rent Müzikalinden beri izlediğim Pelin Akil..
Amerika'da doğsa, dünyaca ünlü müzikal yıldızıydı, o fizik, o oyun, o müzik ve dans yeteneğiyle.. Sonra her oyununda alkışladığım Yeliz Şar.. Ve de ilk defa izlediğim Seyhan Şaşko..
Vodvil, fars, güzel genç kızlar ister.. Bunlarda fazlası var.. Çok da iyi oynuyorlar..
Amma velakin, o iki harika erkek, üç olağanüstü genç kadın oyuncuya rağmen, sahnede hala rol çalan biri vardı.. Tıpkı filmde Thelma Ritter'in, 2002 oyununda Asuman Dabak'ın çaldıkları gibi..
Bora'nın Karadenizli Fadik olarak uyarladığı rolde Melda Gür, girdiği her sahnede rol çaldı, inanın. Sırf onun yüzünden oyunu bir daha izlemem gerek.
Çünkü Melda'nın jestlerini ve mimiklerini izlerken, ötekilerin laflarını bile kaçırdım.
Oyunun nerdeyse göremediğim yarısı için en az bir daha gitmem gerek.
Sanırım bu yıl da Melda "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü süpürür.
Oyunun çok güzel kostümlerini de o yapmış meğer. Program elime geç ulaştı da, geç öğrendim.
Fevkalade şirin, sıcak ve elverişli ve beş kapısının beşi de sapa sağlam dekoru Meltem Severcan hazırlamış. Alkış..
..ve tabii en büyük alkış, Bora Severcan'a.. Uyarlama dört dörtlük.
Oyuncu seçimi harika.. Bana Dormen'in ilk günlerini hatırlattı. Dormen'de başarı her rolde "Büyük" oyuncuların olmasından geliyordu. Bu da öyle..
Ritm.. Tempo.. Oyuncu yönetimi..
Takım oyunu.. Hepsini başarmış Bora..
Sevgili Yüksel Altuğ dostum "Özel Tiyatroların kapısına kilit vurulurken, bırak sahnedeki kapılar açık kalsın" şakasına çekmeğe çalışıyor beni, ikidir.
Kanımda sazanlık yok..
Ama Yüksel kardeşime bir tavsiyem var.
Aileni, dostlarını al, Abim Geldi'ye git.. Sonra söyle bana, Özel Tiyatrolara kim kilit vuruyormuş, vurabilirmiş..
Yüksel?.
Ve de kim, niye kapatsın?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA