Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Akdoğan'a Açık Mektup!..

Türkiye Liginin en önemli, en kritik maçlarından biri, Fenerbahçe- Trabzon mücadelesini, ekran önünde toplanan milyonlarca futbol meraklısı LigTV'de gene "Reklam arası maç" sistemiyle izledi, Sayın Yalçın Akdoğan..
Ve bunun sorumlusu da, görüntüye göre, ne yazık ki, sizsiniz. Geçen hafta, bir meslektaş sitemi havasında size yazmıştım. İşe yaramamış.
Aldırış etmediniz.
Muhtemelen basın danışmanlarınız bir meslektaş yazısını önünüze koymadılar. Bu yüzden, bu defa bir "Vatandaş" olarak açık mektup yazarak, yasal hakkımı kullanmaya karar verdim.
Yasalarımıza göre, devlet vatandaşın sorularını yanıtlamak zorunda.. Ben "Gov.tr" sitesini değil, herkese açık gazete sütunlarını kullanıyorum.
İşte sorum, Sayın Akdoğan..
"Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kasım ayı ortasında ittifakla aldığı kararla, canlı maç yayınları üzerine reklam bindirilmesini yasaklayan yönetmeliği kabul etti. (RTÜK'ün çoğunluğunun Meclis İktidar Partisi gurubu tarafından seçildiğini hatırlatırım.) Yönetmelik Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girecekti. Ama bir türlü yayınlanmadı.
Ve yayınlanmadığı 12 hafta boyu, LigTV her canlı yayın üzerine reklam bindirip milyonlar kazanmaya devam etti.
Böylesine akçalı, böylesine hassas bir işte, Özerk bir devlet kurumunun ittifakla aldığı kararın uygulanmasının 12 hafta, yani 108 maç geciktirilmesinin sağladığı haksız kazancı tahmin edebilirsiniz. Hem de futbol meraklısı vatandaş aleyhine görüntüler yaratarak..
Gecikme sebebini gazeteci olarak araştırdım.
Öğrendim ki, yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'ye ulaşmamıştır. Çünkü, prosedüre göre, RTÜK'ün doğrudan gazeteye gönderme yetkisi yoktur. RTÜK kararlarını Başbakanlığa yollar.
Ordan Resmi Gazete'ye gönderilir.
Bu işlem de, doğrudan başbakanlık değil, RTÜK'ün bağlı olduğu Başbakan Yardımcılığı kanalı ile yapılır.
Öğrendim ki, yönetmelik değişikliği, kasım ayında, deruhte ettiğiniz Başbakan Yardımcılığına gönderilmiş ve her nedense orada kalmış.. "Her nedense?.."
Çünkü, Başbakanlığın Özerk Kurumun yaptığı yönetmelikleri durdurma, iade etme gibi bir yetkisi yok. Özerk Kurum kararlarına müdahale edilemez.
O zaman, makamınızda kim, niçin Resmi Gazete'ye göndermiyor da bekletiyor?.
Sayın Akdoğan,
Değişiklik, muhtemelen orada bir küçük memurun masasındaki sümenin altında duruyor.
Sizce niye duruyor olabilir?.
Yazdığım yazıda "Lütfen emir verin. Bu gecikmeye sebep olanlar kimse ortaya çıkarın" demiştim. Bu açık mektubumla, bu isteğimi tekrar ediyorum..
RTÜK kararını Başbakan Yardımcılığında bekleten ve Resmi Gazete'ye göndermeyen kişi kimdir?.
Bu kişi hakkında bir işlem yapılmış mıdır?.
RTÜK'ün kasım ortasında aldığı Yönetmelik Değişikliğinin kaderi ne olacaktır?.
Saygılarımla, Sayın Bakanım.
Hıncal Uluç / Spor meraklısı bir vatandaş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA