Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Maraton değil, FenerTV!..

Maraton programını izlerken, çok sevgili dostlarım adına utandım.. Bu köşenin okurları, Şansal'ı da, Mustafa Hoca'yı da ne kadar sevdiğimi ve saydığımı bilirler.
Tümer Metin'le yakınlığım olmadı.
Selamlaşırız, o kadar. Ama Şansal'la, Hocam, kardeşim gibidirler..
İkisini de çok iyi tanıdığımı sanırdım.
Ama şimdi görüyorum ki, ya yanlış tanımışım, ya da, hayatın zorlukları ikisini de çok değiştirmiş.
Bozguna uğrayan DigiTurk ve LigTV'yi ayakta tutabilmek için "Bu kanalı Fenerliler ayakta tutuyor" diyen Aziz Yıldırım'a köle olmuşlar. Fener şampiyon olsun diye, forma giymedikleri kaldı..
Herkesin gönlünde bir takım vardır. "Ben tarafsızım" diyenler dahil. Tarafsız olan, spordan zevk almaz.. Vakit geçirmek için kanal kanal dolaşırken, adlarını daha önce hiç duymadığınız iki takımın maçına takılırsanız bile, izlemeye devam ederseniz, bir tarafı tutarsınız.
Renginden tutarsınız. Hakeme kızar tutarsanız.. Bir sebep bulur tutarsınız ki, heyecan duyasınız.. Şansal da, Mustafa Denizli de Fenerbahçeli olabilirler.. Ben nasıl Galatasaraylı oluyorsam, onların da gönüllerinde yatan bir takım vardır..
Vardır da.. Bir maçın tüm görüntü tekelini elinde tutan bir kurum adına yayın yaparken, bu kadar aleni taraftarlık yapamazsınız..
Yaparsanız ayıp olur..
Şansal ve Mustafa Denizli, kaderlerini, sene sonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olup dördüncü yıldızı takmasına bağlamışlar gibi yayın yapıyorlar.
Her programları, hakemleri baskı altına almaya yönelik. Verdikleri mesaj şu..
"Fenerbahçe aleyhine bir karar verirseniz, bitersiniz. Verdiğiniz karar, Fener'in işine yarıyorsa, çok yanlış da olsa, üzerinde durmaz, geçer gideriz.."
Bir, iki değil.. Her hafta yaptıkları bu..
Ama bu hafta artık işin iler tutar tarafını bırakmadılar.. Konuşuyorlar..
Görüşlerini söylüyorlar.. Ama üzerinde durmayıp, geçip gidiyorlar.. "Söyledik ya" demek için..
Galatasaray lehine, hakemin çalmadığı bir düdük, ya da göstermediği kart, Maraton programının ana konusu oluyor, 10 dakikaya yakın tartışılıyor, "Maçın kırılma anı" ilan edilip, Galatasaray'ın aldığı puanın spor dışı, sportmenlik dışı olduğu ilan edilip, hakemin canı çıkarılıyor.
Ama, Fenerbahçe- Trabzon maçında Egemen'in yaptığına "Penaltı ve kırmızı kart" dendiği anda, Şansal konuyu kapatıveriyor.
Tümer ve Mustafa da, bu kapatmaya "Gık" demiyorlar.
Helva dövücünün hık deyicileri ya onlar.. "Biz söyledik daha ne" diyecekler ya.
Yeter..
Galatasaray maçında nerdeyse yanlış taç atışını "Kırılma noktası" ilan eden Şansal'a "Bu penaltı verilmediği ve Fener 10 kişi kaldığı anda, dakika kaçtı, skor kaç kaçtı" diye sormuyorlar bile.
Hem de hani derler ya "Maç üç gün üç gece oynansa, Gaziantep gol atamazdı" maçı değil oynanan. Antep Fener savunmasını delik deşil ediyor. Ona yakın gol pozisyonuna giriyor. Ama bir türlü gol olmuyor. Öyle bir maçta, penaltı ve kırmızı yok.. Hakem resmen sonucu değiştirmiş. Ama tartışan yok..
Niye?.
Fener aleyhine tartışma olur mu?.
Allah göstermesin.. Fener aleyhine 3 penaltı pozisyonunda "Devam" diyen hakemin, Fener lehine yarattığı bir penaltı var ki, evlere şenlik..
Ekranı ikiye bölüp, ikisini yan yana getiriyorlar. Göstermelik ha.. "İşte yaptık, Hıncal Efendi" demek için.. Çünkü her şey gözlerinin önünde cereyan ederken,
"Hakemin Antep lehine pozisyonlara 'Devam' derken, Fener lehine olanda tereddütsüz penaltı çalması, maçı hangi gözle izlediğinin kanıtı" dahi diyemiyor, o sahneleri seyreden üç kişiden biri..
Verilen ve verilmeyen penaltılar, hakemin böylesi kritik bir maçı nasıl tam bir Fenerli gibi yönettiğinin kanıtı..
Üzerinde bile durulmuyor..
O zaman, Sevgili Şansal, Melo'nun gösterilmeyen sarı kartının öfkesini ekranda on dakika sürdürmen yetmiyor da, bir de ertesi gün Milliyet'te nasıl ve niye manşet yapıyorsun?.
Bak ben, isim vererek yazıyorum.
Yanıtın varsa, sen de isim ver. Ortaya konuşup, cevap verir gibi yapma..
Ey Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları.. Eğer bu yıl, Fener şampiyon olursa, bunda en büyük pay, hakemleri kontrol eden, açık seçik, Fener lehine baskı altına alan, yayıncı kuruluş LigTV'nin olacaktır. Bilesiniz..
Çevremdeki dostlarımın hepsi, LigTV aboneliklerini iptal ettiler.
Yorumculuk yapmasam, ben de ettireceğim..
O zaman, belki çok da memnun olurlar ya!.. Rahat rahat yaparlar Fenerliliklerini.. FenerTV olurlar, resmen..
Herkes rahat eder.
Şansal kardeşim ve Mustafa Hocam!..
Dördüncü Yıldızlarınız kutlu olsun!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA