Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kültür, sanat meraklılarına müjde..

Önce Yasemin Elçi'yi tanıyalım, kısaca ve kendi sözleriyle.. "Robert Kolej mezunuyum, ardından Amerika'da Dartmouth College'da Ekonomi ve Psikoloji okudum, sanat alanında da çok ders aldım. Eski milli tenisçiyim, Türkiye şampiyonluklarım var. Şu anda Nişantaşı'ndaki Galeri x-ist'in direktörlüğünü yapıyor, bir yandan Milliyet Sanat, Radikal gibi yayınlara ara sıra yazılar yazıyorum."
Niye tanıttım Yasemin'i..
Çünkü, benim bile meraklı, peşine düşen, "Şunu ara" dediğimde, hem de nasıl arayıp bulan bir yardımcısı, Sevgili Yasemin'i olan birisinin bile en büyük sorununu çözen yeni bir Yasemin o çünkü.. Size daha da çok yardımı olacak.
Bakın neden ve nasıl?.
İstanbul, gerçekten bir Dünya Kültür Merkezi.. Hemen her gün o kadar çok kültür sanat olayı yaşanıyor ki.. Ne yazık ki, bunları duyuran bir medyası yok.. Ne yazılı, ne sözlü..
Nerde, ne var öğreneceksiniz ki seçebilesiniz.. Program yapabilesiniz..
Hatta en önemlisi.. Planladığınız bir randevu son anda iptal edildi. O geceniz boş. Bir yere gidebilirsiniz..
Nereye?. O gece tiyatrolarda ne var?.
Opera, bale?. Konser?.
Bir araştırmaya kalkın bakalım. En az iki saatiniz geçer ama "Ne var, ne yok" sorunuz yanıt bulmaz..
Şimdi bulacaksınız.. Dakika bile değil.. Saniyeler içinde.. Önce tıklayacaksınız..
www.sanatonline.net
Karşınıza çıkacak ana sayfanın tepesinde konular var.. Sinema..
Tiyatro.. Müzik.. Kitap.. Güncel sanat (Sergiler burda).. Keşif.. Etkinlik Takvimi.. Hangi konuda bir şey arıyorsanız, onu tıklıyorsunuz. Diyelim Tiyatrolar.. Özel, ödenekli tüm tiyatroların tüm oyunları ve karar vermenize yardımcı olacak bilgiler.
Diyelim benim gibi son anda bir boş gece kazandınız, neyle dolduracaksınız?. "Etkinlik Takvimi"ni tıklayacaksınız.
Üst sağ köşede aylar var. Şubat, mart.. Seçin. Ayın takvimi önünüzde..
Seçtiğiniz günü tıklayın.. O gün İstanbul'da ne varsa önünüzde..
Onlarca etkinlik.. Seçin tıklayın.. İçerik bilgileri, ulaşım bilgileri.. Ne lazımsa hepsi orda..
Daha ne ister ki, bir kültür sanat meraklısı.. Kaldı ki, gitmeniz de şart değil.. İstanbul'da neler oluyor, merakından dalıyorum siteye.. Bir saat kopamıyorum.. Her şeyi öyle güzel anlatıyorlar ki..
Sanat Online'ı Yasemin, arkadaşı Müge Yaşar ile birlikte kurmuş.
Amaç, sanatın farklı dallarını takip eden insanlara ortak bir platform sunmak, kaliteli ve kapsamlı bir içerik oluşturarak referans noktası haline gelmek.
Okuyuculara etkinlik haberleri, makale ve röportajlar sunmak.
Etkinlik takviminde kişisel hatırlatma sistemi var.. İleri tarihte seçtiğiniz bir etkinliği, size 1 gün, 3 gün, 7 gün öncesinden hatırlatıyor.
Yasemin'le konuştum. İddialı.. "Türkiye'deki sanat basınını canlandırmak istedik. İnternet haber sitelerinde, yazılı ve görsel medyada Kültür Sanat bölümlerine ne yazık ki çok az yer veriliyor. Popüler olmadığı için önemli sanatçılarımızın haberlerini veya etkinlikleri göz ardı edilebiliyor.
Sanat Online, hem medyadaki bu eksikliği tamamlayan, hem de başarılı sanatçıların da keşfedilebileceği bir platform olarak yayın hayatına başladı.
Daha geniş bir kitleye yayılmak, kadromuza yeni yazarlar eklemek, herkesin bildiği bir referans noktası haline gelmek istiyoruz. Kurumlarla işbirliği yapmak, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek de hedeflerimiz arasında."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA