Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Demba Ba'dan penaltı yiyen gerzekler!..

Ağır kaçmasın.. Bunca kalecinin hiç biri, etrafta ne olup bittiğine bakmıyor diyelim.. Peki "Kaleci antrenörü" diye malı götürenlerin işi ne?. Bunlar topu topu üç kişiden sorumlular.. Üç!.. Bir hafta boyu bu üç adama, bir nebze bireysel taktik öğretmezler mi?.
Bakın bir daha yazıyorum..
Demba Ba'nın penaltısını ilk yiyenlere sözüm yok. Ama bugün hala ayni penaltıyı yiyen geri zekalıdır..
Hem yiyen kaleci, hem de hocası..
Yahu adam topu dikiyor.. Yavaş yavaş geliyor. Topa bir adım kala duruyor ve bekliyor.. Kaleciler, tüm matematik kurallarına aykırı davranıyor zaten, penaltılarda.. Sade bizimkiler değil. Dünya öyle.. Bir yana atıyorlar kendilerini, gözü kapalı.. Demba Ba da bunu biliyor ya.. Bekliyor sabırla, kalecinin bir yana uçmasını.. Kaleci uçuyor, Ba da, öbür tarafa topu yuvarlıyor. Kesin gol!..
Peki kaleci, Ba'dan daha sabırlı çıksa.. Rastgele bir yana uçmadan beklese.. Ba topa vurana kadar beklese, ne olur?. O zaman Ba panikler..
Geri gidip tekrar koşup vurma hakkı yok. Sportmenliğe aykırı hareketten ceza görür. Bir de sarı kart.. O bir adım mesafeden sert vurması da mümkün değil.. Nereye atarsa atsın topu, kaleci görerek hareketlenme şansına sahip ve de yüzde 90 topa müdahale edecek artık.
Yani Ba, penaltıyı kaçıracak..
Bunu ben görüyor, biliyorum da, bu iş için tonla maaş alan kaleci hocaları nasıl ayılmıyorlar peki?.
Söyleyeyim. Bu ülkede Taffarel dahil, kaleci hocası yok da ondan..
Taffarel dahil.. Onun hocalığa başlamasından bu yana Galatasaray'a gelip ziyan olan, biten, tükenen kalecinin haddi hesabı yok.. Taffarel desin ki, "Şu elime geldi ve daha iyi olup gitti.." Tek örnek veremez, Ben on tane daha geri giden sayarım oysa..
Muslera gibi bir kalecinin hatalarını dahi düzeltmekten aciz Taffarel..
Yediği gollere bakın Muslera'nın, kurtardıklarına değil.. Uruguay milli takımı kalecisi.. Tabii kurtaracak.. Ama yediklerinde hep ayni hata..
1- Muslera topa çıkmayı bilmiyor. Çıkma kararı veriyor, öne üç dört adım atıyor.. Sonra vazgeçiyor, iki adım geriye gidip yarı yolda duruyor. Yani, topa kafa ile vurana engel olmadığı gibi, arada durduğu için kalesini de boşaltmış oluyor..
Mehmet Batdal'ın attığı gol son örnek.. Çıksa, Mehmet bu kadar rahat vuramayacak. Kalede beklese, gelen topu rahat tutacak.. Çıkar gibi yapıp arada durunca golü yiyor.. Bir.. İki.. Beş.. Taffarel ne yapıyor peki?.
2- Muslera bloke edebileceği topları da yumrukluyor.. Nereye?. Oyun alanına.. Yani aslında golü önlemiyor, geciktiriyor. Başakşehir maçında dört topu oyun alanına yumrukladı, dördüncüsü gol oldu. Muslera yiyor.. Ona "Topu oyun alanına yumruklama" demesi, öğretmesi gereken Taffarel ne yapıyor peki?.
O da maaşlarını yiyor olmalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA