Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Peki ya “Çocuğa şiddet..” Ya “Çocuk hakları?..”

Okul servisi tarafından oturduğu sitenin önünde indirilen ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Tarık Üngür'ün, sitenin içinde öğrenci indiren başka bir servisin altında kalarak ölmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı. Sitenin içinde çocuğu ezen servis şoförü ile çocuğu oturduğu apartmanın önüne götürmeyerek sitenin girişinde bırakan servisin şoförü ve hostesi hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

***

İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Sergen Eşgol, servis aracına binmek istediği sırada, geri manevra yapan Muharrem Acar'ın kullandığı okul servisi minibüsünün altında kaldı.
***

Karaman'da 8 yaşındaki Z.C'ye tam sekiz kişi tecavüz etti. Dava nihayet sonuçlandı ve mahkeme 15 yaşındaki kızın gönül rızası ile ilişkiye girdiği gerekçesiyle bütün sanıkları beraat ettirdi. Genç kız duruşmanın yargıcına, şu mektubu yazdı..
"Hâkim amca ben yaşadıklarımı utandığım için bir de polisler ve siz bana inanmıyor gibi davrandığınız, alay ettiğiniz için anlatamıyorum. Her erkeğin bana tecavüz edeceğini sanıyor, korkuyorum. Hakimsin bir daha bana bağırma. Beni azarlamayın. 15 yaşında 38 kilo bir kızım. Benim gücüm bu adama yetmez ki karşı koyup onu yeneyim. Polisler, siz de beni suçladınız. 'Neden karşı koymadın' diye. Bu adamın benim üç katım kilosu ve gücü var. Bir erkekle benim gücümü nasıl bir tutuyorsunuz.
Canlı cenaze gibiydim. Tek düşündüğüm bir an önce ölmekti. İntihar edecektim, beceremedim. Bu son ifademdir. Bana inanmayan dalga geçer gibi davranan aşağılayan mahkemenize gelmeyeceğim. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum."
***

14 yaşındaki lise öğrencisi S.Y. sigara içerken resmini çeken üç okul arkadaşının "Ailene gösteririz" şantajıyla, tecavüzüne uğradı. Tutuklu yargılanan öğrenciler sekizer yıl ceza aldılar.
***

Annesiyle camiye gelen 7 yaşındaki N.Y. cami tuvaletinde 42 yaşındaki Oktay K.'nin cinsel tacizine uğradı. 5 yıl hapis cezası alan Oktay, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. HHH Annesine boncuk almaya giden 7 yaşındaki E.A. dükkan sahibi C.U'nun cinsel tecavüzüne uğradı. Tutuksuz yargılanan sanık 12.5 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay bozdu. Olaydan dört yıl sonra, Adli Tıp çocuğun ruhsal sağlığının yeterince bozulmadığına dair rapor verince, mahkeme cezayı 2.5 yıla indirdi.
***

Beylikova 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu müdürü Demir, ders başlamadan önce sınıfta gürültü yaptıkları belirtilen 6'ncı sınıftaki 2 öğrenciyi, sınıfta ceza olsun diye pet su şişesinin üzerine oturtmak istedi. A.E. ile F.K. adlı öğrenciler, bağırmaya ve ağlamaya başladı. Daha sonra müdür bunun üzerine çocukları şişe üzerine oturtmaktan vazgeçti. Müdürün 13 öğrenciyi gürültü yaptıkları gerekçesiyle hortumla sıra dayağından geçirdiği öne sürüldü.
Durumu ailelerine anlatan öğrencilerden 3'üne darp raporu verildi. 6'sı, velileriyle birlikte polis merkezine giderek müdürden şikayetçi oldu. Şu ana kadar 2'si kız 12 öğrencinin mağdur sıfatıyla ifadesi alındı. Müdürün iki kızı hortumla dövdüğü de ifadelere yansıdı.
Bir hafta rapor alan müdür, savcılıkta uzun süren ifadesinin ardından, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

***

Şimdi, "Bu haberleri niye sıraladın.. Gazeteler bunlara artık haber değeri bile vermiyor.. Böyle haber yüzlerce çünkü" diyebilirsiniz ve de hem de nasıl haklı olursunuz..
Bütün bunların hepsini ben ayni günün gazetelerinde okudum çünkü..
Şimdi sizlerden, okurlar arasında varsa, bu ülkede birinci gücü temsil eden Yasama'dan, ikinci gücün sahibi Yürütme sorumlularından ve onları denetleyen muhalefet mensuplarından, üçüncü gücün sahipleri yargıçlardan, dördüncü güç, medyadan, meslektaşlarımdan 24 saat düşünmelerini rica ediyorum..
"İnsan hakları.. Kadın hakları.. Kadına şiddet" diye kıyamet koparanların, bu ülkede çok daha dehşet verici "Çocuğa şiddet!.. Çocuk hakları.. Çocuklarımıza sahip çıkılması" üzerinde düşünmelerini..

Yukarda sıraladıklarımı "Sıradan, haber bile değil" diye yorumlar hale gelen ülkemdeki dehşet verici durumu bu gece başlarını yastıklarına koyduklarında düşünmelerini istiyorum sadece.. Bir gecelik, sadece..
Ben düşüncelerimi yarın yazacağım!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA