Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Atatürk’ün çocukları 10 yaşında..

Bakın İstanbul'daysanız, yolunuz İstanbul'a düşerse, düşürme imkanınız ve şansınız varsa, Atatürk'ün çocuklara emanet ettiği Ulusal Egemenlik Bayramı'nı hafta sonunda, pazar günü TİM Gösteri Merkezi'nde çocuklarınızla birlikte kutlayın..
O gün orada, saat 14.00 ve 16.00'da Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın şovunu izleyeceksiniz.
Türkiye'nin tek çocuk senfoni orkestrası. Rus Besteci Sergey Sergeviç Prokofyev'in çocuklar için yazdığı 'Peter ve Kurt' isimli orkestra eserini seslendirecek.
Murat Göksu'nun sahneye koyduğu gösteride öyküyü Selçuk Yöntem'i, şiirsel sesi ile dinlerken, Rengim Gökmen'in yönettiği orkestrada
orman hayvanlarını enstrümanlar canlandıracak.. Mesela kuşu flüt, ördeği obua, kediyi klarnet seslendirecek.
Bakın konser biletleri Biletix'te ve uygun.. 45, 30 ve 20 lira.. Şimdiden alın. Çocuğunuza mutlak izletin.
"Atatürk'ün Çocukları 10 yaşında" dedim başlıkta.. Kültür ve sanata çok önem veren Doğuş gurubunun klasik müziğe yatırımlarına alkış bitmez.
Turgut Reis Marina Festivalleri dünya çapında bir düzeye ulaşırken, Doğuş, Türkiye'nin dört bir yanında da konserler düzenledi. Fazıl Say konserlerini köylere kadar taşıdı, mesela.
10 yıl önce, 2006'da kurulan türünde ilk Çocuk Senfoni Orkestrası Atatürk'ün emrinin yerine getirilmesiydi adeta.. Ülkeyi emanet alacak çocuklara yapılan bir uzun vadeli kültür yatırımıydı o..
Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen yapacaktı. Pedagojik Danışmanlığını ise Dr. Erdal Atabek..
Kadro, Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden seçildi.
Orkestra, çok çabuk başarıya ulaştı. Türkiye'den ve dünyadan pek çok ünlü isme eşlik etti. Çeşitli projelerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'yla da sahne aldı.
29 ayrı kategoride 230 farklı projenin aday gösterildiği 2013 Ace Of M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) Ödülleri'nde, "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde ödül almaya hak kazandı.
Bugüne kadar, Almanya ve İsviçre dahil 24 kentte gerçekleştirdiği 56 konserle, 65 bini aşkın kişiye ulaştı.
10 yaşındaki Doğuş Çocuk, Çocuklara adanan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın gururudur.

Gidin, gururla izleyin ve coşkuyla alkışlayın.
"Bize bu günleri sağlayan Atatürk'e de bir selam göndermeyi unutmayın" dememe gerek bile yok aslında..
Teşekkürler, Atatürk'üm..
Teşekkürler, Doğuş!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA