Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cehennemin yollarındaki iyi niyet taşları..

Veysel, Sarısözen gecesinin kusurları da vardı tabii.. Yazmam gerek. Yazmam gerek ki, bu geceler mükemmelleşsin.. İnsanlar salonları doldursun..
Bir defa başta geveze sunucusuyla, çok konuşma oldu. Orada bir konser var sonunda.. Veysel, Sarısözen semineri değil.
Sunucu sahnede kalışını uzatma çabası içinde ayni cümleyi durmadan tekrar ederek bıktırdı.
Öğrenmesi gereken bir şey daha.. İyi sunucu alkış istemez.. Bizim seyirci, neyi ne zaman alkışlayacağını da iyi bilir.. Sunucu sanatçının adını öyle bir tonla söyler ki, o tonlama alkış daveti olur, zaten. Millet geri zekalı yerine konmaz..
İki lafından biri "Alkış" olan sunucu en kötü sunucudur.
Sanatçıyı gereğinden abartılı yağlamalar da "Çirkin" sunuculuktur
. Sunuculukta ölçü önemlidir. Bu ölçüyü kaçıran sunumlar, yıkama, yağlamaya dönüşür ve sanatçıyı küçültür.
İkinci yanlış, konserin kendisindeydi.
Muzaffer Sarısözen bu ülkede türkü derleyen uzman değil, Yurttan Sesler Korosu ile ülkeyi radyo başına toplayan sanatçı olarak ezberlenmiştir. Sarısözen gecesi, elinde saz tek başına çalıp söyleyen "Aşıklar Gecesi" gibi olmaz. Müthiş bir saz gurubu ve koro ister. O saz gurubu aslında sahnede vardı. Ama on sanatçı o kadar az eşlik ettiler ki?. 3 saate yakın, arasız süren konserde, ortalama 15 dakika bile çalmadılar.. O zaman orda saatlerce niye beklediler.. Sahnede sıkıntılarını yüzlerine vurup, seyirciyi de etkilesinler diye mi?. Oysa hepsi çaldıklarında salona nasıl güzel, nasıl coşkulu müzik doluyordu.
Bu tür konser düzenleyenlerin bir ortak hatası da şu.. Herkesin bildiği popüler eserleri çalmayı ayıp sayıyorlar sanki..
Opera Konserinde Nessun Dorma ayıp.. En bilinmeyen Puccini marifet.. Millet bir daha operaya gelmesin diye..
Melihat Gülses
konserine Almanya'dan özel gelen on arkadaşımı getirdim.. Çıkarken "İnsan bir tane Melihat Gülses şarkısı söylemez mi" dedi gençler. Ezbere bildikleri hiçbir şarkı yoktu konserde.. Niye?.
3 saatlik CRR konserinde de, seyircinin mırıldanarak, ya da el çırparak katılacağı üç türkü ya vardı, ya yoktu
.. Türkü yahu!.. Anadolu türküsü.. İlle de kimsenin bilmediğini aramak niye?. Havalı mı oluyor?.
Şu "Akademik" olma heveslerini bırakın.. Millet gelsin.. Katılsın, eğlensin.. Çıkınca günlerce evinde, işinde, okulunda o geceyi ballandıra ballandıra anlatsın.. Bir dahaki sefere biletler karaborsaya düşsün, zarar mı edersiniz?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA