Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Küçük Prens ve Atatürk!..

Küçük Prens Bana Dedi ki, bitti.. Kulis tıklım tıklım.. Ellerinde Küçük Prens kitapları, çocuklar dahil, koşmuş gelmişler, Ali'ye imzalatmaya..
"Hadi onları bekletmeyeyim" dedim, çıktım ki, Ali arkamdan bağırıp "Gel sana anlatmam lazım" dedi. Döndüm..
"Antoine de St. Exupery'nin Küçük Prens'te anlattığı Diktatör tipinin Atatürk olduğunu söylerler ya" dedi.. "Biliyorum" dedim.. O zaman dinle şimdi dedi.
"Bu oyunu yazmak için araştırırken, yazarın kendi anısını buldum.."
Anlattı.. Uçağa meraklı ya, yazar. Bir kırmızı pırpırı var. Uçup duruyor. Uçarken işe yarasın diye de posta taşıyor. Mektuplar, küçük koliler falan..
Mısır'a koli götürüyormuş bir defasında.. Çukurova üzerinde uçağı arızalanmış. Adana'ya mecburi iniş yapmış. Hemen yakalamışlar. Ankara'ya da haber salmışlar.. Uçak da kırmızı ya..
"Bir komünist yakaladık, ne yapalım?."
Haberi, Atatürk'e iletmişler.. "Kimmiş adam, sormadınız mı" demiş, Atatürk..
Sormuşlar hemen.. Anında da Ata'ya iletmişler..
"Antoine de St. Exupery imiş, efendim.."
Atatürk "Şaşkınlar" demiş.. "Bu adam Fransız dilini en güzel yazan bir edebiyatçı ve felsefe adamıdır. Kendisini en iyi şekilde ağırlayın. Uçağını tamir edin. Yakıt doldurun ve uğurlayın!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA