Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Apandisit!..

Finlandiyalı doktorlar, apandisitin, ameliyatsız, antibiyotikle tedavi edildiğini keşfetmişler.
Dünyanın en çok yapılan ameliyatının ortadan kalması, hastane ekonomisine kaç yüz milyar dolar kaybettirir varın düşünün. Varın onu dünyanın en ileri teknolojisine ve maddi imkanlarına sahip Amerikan laboratuarlarının değil de, minnacık Finlandiya'nın bu işi başarmasının altında da bir şeyler arayın. Ben size bir çocukluk anımı nakledeyim.
Bandırma'da ilkokula giden ağbim, ikide birde müthiş karın sancıları ile yatağa düşer, doktorlar her defasında "Apandisit" teşhisi koyar ama "Henüz ameliyat için erken" derlerdi.
Sonra o dayanılmaz ağrı krizleri şıp diye kesildi. Ağbim bir daha karnının tam da apandisinin üzerinden gelen o korkunç ağrıları yaşamadı.
Ne olduğunu tıbben öğrenemedik.
Finlandiya haberini okuyunca aklıma geldi.
O ara, zaten 7 aylık doğduğu için bünyesi zayıf ağbim zatürreeye yakalanmaz mı?. Penicilin (Yani dünyanın ilk antibiyotiği) yeni icat edilmiş. Dayadılar ağbime iğneleri.. Dayadılar iğneleri.. Zatürreenin önüne öyle geçtiler..
Penisilin o arada, apandisteki müzmin iltihabı, yani kronik apandisiti de önlemiş olmasın sakın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA