Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Enfes bir film!..

Siz o aptalca konmuş Türkçe adına kanıp, Hollywood'un işsiz kaldıkça çektiği klişe aşk filmlerinden biri sanmayın sakın.. Ölümsüz Aşk, bu yıl, yani 2015'te gördüğüm en güzel filmlerden biri.. Hatta birincisi..
Filmin orijinal adı, "The Age of Adaline/ Adaline'nın Yaşı.."
Adaline, 1908'de doğmuş.. Yıl 2015.. Yaşı 29!..
Bir Anti Aging, benim koyduğum adla "Geriye yaşlanma" mucizesi değil. Mucize de, başka türlü..
Fikir, İncil'den..
Hazreti İsa, çarmıhını omzunda taşıyarak, Kudüs'teki o acımasız yokuştan tırmanırken (Biz, Haşo, Nebil ve Sunay, elimizi kolumuzu sallaya sallaya çıkmayı göze alamadık da, aşağı doğru inerek yolu görmeyi tercih ettik..) yorgunluktan nefes alamaz hale gelmiş. O sırada bir ayakkabıcı da kapısının önüne çıkmış, elinde çarmıhı ölüme giden İsa'yı seyrediyor. İsa "Kapının önünde iki dakika oturup nefeslenebilir miyim" deyince, ayakkabıcı, nefret ve hakaretle kovmuş İsa'yı.. Hazreti İsa da lanetlemiş..
"Benim yolum biraz sonra bitecek.. Ama sen, ben yeniden dünyaya dönene dek yürüyeceksin.."
Hemen hemen tüm ülkelerin mitolojisinde "Yürüyen Yahudi/ Wandering Jew diye geçen öykü bu.. Dünyayı dolaşmış asırlar boyu, ayakkabıcı.. İtalyanlar, 1948'de bu öyküyü filme çektiler. Baş rolü, zamanın en yakışıklısı Vittorio Gasmann oynadı.. 1900 bilmem kaç yaşında, ama hala genç ve yakışıklı ayakkabıcı, İkinci Dünya Savaşı'nın Paris'indeydi, filmde..
Orta okul öğrencisiyken bir kaç kez izlemiştim. Ebedi gençlik ve ölümsüzlüğün nasıl bir cehennem azabı olabileceğini anlamam çok zordu o yaşlarda.. Böyle lanet olur muydu?.
Adaline, bir lanet değil, bir kaza sonrası suda boğulurken, yıldırım çarpması ile hücre yapısı değiştiği için yaşlanması duran 29 yaşında bir anne. O zaman yıl 1937.. Kızı kucağında.. Film başladığında yıl, 2015.. Kızı, yanında babaannesi gibi duruyor artık.. Adaline'i ilk defa izlediğim Blake Lively, oynuyor ve harika oynuyor.. Böylesi çok zor bir rolün altından kalkmak kolay değil..
İki usta, Harrison Ford ve Ellen Burstyn de olağanüstü..
Ben izlemekte geç kaldım.. Film gösterimden kalkıyor olabilir şu sıralarda.. Elinizi çabuk tutun..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA